Három hét szünet után a Ferencváros az első ellenfél

  • 2019.12.20. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok pénteken 18 órától az FTC-Telekom otthonában szerepelnek.

Második helyen áll jelenleg az FTC együttese a tabellán, tizennyolc ponttal a gyakorlatilag megelőzhetetlen Csíkszereda mögött és három egységgel a Corona Brassó együttese előtt. A válogatott szünet miatti tíz nap szünet után szerdán játszott először Erste Liga-mérkőzést Fodor Szabolcs csapata, hazai pályán büntetőkkel tudták legyőzni a DAB gárdáját. Csütörtökön délelőtt érkezett a hír, hogy a Ferencváros ötödik legponterősebb játékosa, Myles Fitzgerald közös megegyezéssel távozik a klubtól. A kanadai támadó november 12-én lépett utoljára jégre a hazai bázisú bajnokságban, majd a Kontinentális Kupa dániai selejtezőkörében agyrázkódást szenvedett, így azóta nem játszhatott. Fitzgerald két szezon alatt összesen 41 mérkőzésen szerepelt zöld-fehérben, ezalatt 24 góllal és 29 gólpasszal segítette csapatát. Az FTC nem csak a tabellán áll előkelő helyen, a statisztikákat nézve is jó teljesítményt mutatnak, a speciális játékokban harmadik legjobbak a ligában. Győzelemre éhesen várják a koronázóvárosi fiatalokat Nagy Gergőék, hiszen a két gárda legutóbbi találkozásakor, november 1-jén pont és lőtt gól nélkül távoztak Székesfehérvárról.

November végén játszottak utoljára Erste Liga-mérkőzést a Titánok, erdélyi túrájukról három pontot hoztak haza: legyőzték a Gyergyói HK együttesét, viszont nagyarányú vereséget szenvedtek a listavezető Csíkszereda otthonában. A hosszú szünet ellenére nem sokat pihent a koronázóvárosi alakulat, a csapatból öten a budapesti EIHC-tornán szerepeltek, a fehérvári fiatalok közül pedig összesen heten (Dézsi Bence, Kovács Alex, Horváth Milán, az akadémisták közül Horváth Dominik, Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő és Németh Kristóf) tagjai voltak a világbajnoki címet és a Divízió I/A csoportba való feljutást ünneplő magyar U20-as válogatottnak, illetve Kiss Dávid vezetőedző is a juniorok padján állt Kijevben a szakmai stáb tagjaként. Nyolcadik jelenleg a kék-fehér együttes, négy ponttal lemaradva az eddig két mérkőzéssel többet játszó UTE mögött és hét egységgel megelőzve a Vasas együttesét.

Ebben a szezonban háromszor találkoztak egymással a felek, a Fradi a szezon elején kapott gól nélkül távozott Székesfehérvárról, a második összecsapáson viszont egy szoros mérkőzésen tudtak győzni hazai pályán. A harmadik összecsapáson, november elején a Titánok arattak hárompontos győzelmet, sőt, ezen a találkozón az FTC együttese nem tudott betalálni a fehérvári kapuba. Az örökmérleg a Fehérvári Titánok oldalára billen, huszonhat tétmérkőzésen tizenöt győzelem szerepel a kék-fehér együttes neve mellett.

Az FTC-Telekom elleni mérkőzés december 20-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Pesterzsébeti Jégcsarnokban és élőben nézhető IDE KATTINTVA.

Videónkban Madácsi Benedek és Kiss Roland mondják el meglátásaikat a találkozóval kapcsolatban: