Győzelemmel kezdődött a középszakasz

  • 2020.01.23. 20:58
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok kétgólos győzelmet arattak a Hokiklub Budapest ellen hazai pályán.
Titánok / Középszakasz -
2020.01.23 Csütörtök / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
4:2
(2:1, 0:1, 0:2)
Nézőszám: 253
Hokiklub Budapest
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Babic, Wolf, Árkovics, Bencze
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Balogh, Zion, Mihály, Mangone, Imre, Campbell, Péter, Madácsi, Horváth, Kiss, Nagy, Császár, Vincze, Schartz, Vas, Kovács, Almási, Buzás, Erdély
Hokiklub Budapest
Brodeur (Kiss) - Fejes, Linke, Pihlqvist, Satek, Szűcs, Koski, Lakatos, Lőczi, Szécsi, Stzigeti, Albert, Berry-Lamontagna, Petres, Reiter, Szappanos, Horváth, Lévai, Németh
Gólszerzők: Zion, Buzás, Campbell (2) illetve Berry-Lamontagna, Lőczi
Kiállítások: 6 ill. 4 perc

Vendéghelyzettel indult a Hokiklub elleni összecsapás, Szűcs tette rá szélről, de Gyenes védett. A mérkőzés első percei meddő mezőnyjátékot hoztak, de a védekezés mindkét oldalon jól működött, így csak kisebb lehetőségek kínálkoztak mindkét gárda előtt. A 6. percben Erdély kínálta meg távolról Brodeur-t, kontrában Pihlqvist lőtt kapuvasat. A következő támadásban már nem volt szerencséje csapatunknak, egy passzjáték után Mathew Berry-Lamontagna lőtt a kékről a fehérvári kapuba (0-1). Nem sokkal később Vincze kapott kisbüntetést gáncsolásért, előnyben jöhetett a HKB, a felállás viszont a Titánoknak kedvezett, Kovács passzolt középre Mitch Zionnak, aki nem hibázott (1-1). A 13. percben Szappanosnak kellett kiülni bottal lökésért, ám az eredmény nem változott a fórban. Már öt az öt ellen ismét a hazai gárda örülhetett, Almási indult középen, lövését még védte Brodeur, a kipattanóra érkező Buzás Arnolddal szemben azonban tehetetlennek bizonyult (2-1). A gólt követően is inkább a kékmezesek domináltak, Péter és Zion növelhették volna a különbséget, de maradt a 2-1. A 18. percben Lőczi előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, ám komolyabb esemény már nem történt az első harmadban.

Imre távoli lövését kellett Brodeur-nek védenie a középső játékrész kezdetén, a másik oldalon fejes próbálkozását fogta Gyenes, majd Koski lehetőségénél is a helyén volt kapusunk. A 27. percben Mihály kínálta meg szélről a vendégek hálóőrét, a Hokiklub részéről Szécsi egyenlíthetett volna. A harmad feléhez közeledve a pörgős oda-vissza játék vette át a főszerepet, az első komolyabb helyzet a Hokiklubnál adódott, Szűcs lövése azonban kipattant a vasról. A következő támadásban már sikerrel járt a fehérmezes alakulat, a 32. perc végén Lőczi Árpád lövése csorgott át a gólvonalon (2-2). A gól után is inkább Gyenesnek akadt több dolga, de jól védekeztek a Titánok és kapusunk is hárított minden próbálkozást. Almási ugrott ki az etap végén, Brodeur viszont hárított, így döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe.

Berry-Lamontagna lőtt vasat a harmadik harmad elején, majd Gyenesnek kellett bravúrral hárítani a vendégek 28-asának próbálkozását. A 4. perc végén Colin Campbell indulhatott középen, nem is hibázott, kicselezve a vendégek védelmét a bal felsőbe lőtt (3-2). A gól után meddő mezőnyjátékot láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, az első komolyabb lehetőség Pihlqvist előtt adódott, ám Gyenes magabiztosan védett. Az etap felénél magasabb fokozatra kapcsoltak a csapatok, tempós támadásokat vezettek mindkét oldalon, az eredmény viszont nem változott. Az 54. percben Ziont látták szabálytalannak a játékvezetők, de jól működtek a Titánok hátrányos egységei, így gól nem született. Nem sokáig folyhatott öt az öt ellen a játék, ismét hazai oldalon ítéltek kisbüntetést, ezúttal Péternek kellett kiülni. Jens Brandström kikérte idejét és lehozta kapusát, így kettős előnyben támadhatott a Hokiklub, a kiegészülés után azonban Colin campbel szerzett korongot és üres kapura beállította a végeredményt (4-2), így a fehérvári Titánok megszerezték a három pontot a közészakasz első találkozóján.