Győzelem karácsony előtt

  • 2019.12.23. 20:12
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok háromgólos győzelmet arattak a Vasas otthonában. 

Titánok / Alapszakasz -
2019.12.23 Hétfő / 18:00
Schiller-Vasas HC
vége
1:4
(1:1, 0:1, 0:2)
Nézőszám: 130
Fehérvári Titánok
Budapest / Vasas Jégcentrum
Kincses, Berger, Dorner, Molnár
Schiller-Vasas HC
Sági (Anfang) - Bukor, Gáspár, Nagy, Szlama, Turbucz, Béres, Czakó, Csiki, Farkas, Hetényi, Fliszár, Páterka, Surányi, Szalma, Tornyai, Inglis, Márton, Pápa, Seregély, Székely Mádai
Fehérvári Titánok
Szeles (Horváth D.) - Madácsi, Zion, Mihály, Mangone, Kiss, Campbell, Péter, Dézsi. Szabó B., Imre, Nagy, Császár, Buzás, Vas, Schartz, Kovács, Almási, Vincze, Erdély, Horváth M.
Gólszerzők: Csiki illetve Almási, Kovács (2), Zion
Kiállítások: 14 ill. 10 perc

Fehérvári helyzettel indult a találkozó, Campbell passzolt Imrének, de Sági hárított, a másik oldalon Márton kínálta meg szélről Szelest. Oda-vissza játékkal folytatódott a mérkőzés, majd a 7. percben Tornyai kapott kisbüntetést akadályozásért, az előnyben Dézsi, Campbell, Szabó és Császár is vezetést szerezhetett volna csapatunknak, ám a hazai hálóőr minden lövést fogott. Már öt az öt ellen is inkább Titán-ütőkön járt a pakk, a 11. perc elején adódott nagyobb hazai helyzet, Bukor lőtt távolról, azonban Szeles magabiztosan védett. Nem sokkal ezután Buzásnak kellett kiülni gáncsolásért, egy perccel később pedig Székely-Mádait látták szabálytalannak, találat viszont egyik oldalon sem született. Nem úgy egyenlő létszámnál, amikor Almási Márk indult középen és kicselezve a Vasas védelmét góllal fejezte be egyéni akcióját (0-1). A következőkben ismét a mezőnyjátéké volt a főszerep, a harmad végén a Vasasnak jött ki jobban a lépés, Csiki Attila ugrott ki, a lövés után a korong pedig Szeles mamutjai között csorgott át a gólvonalon (1-1).
Gyors tempóban kezdődött a középső játékrész, de mindkét oldalon csak kisebb helyzeteket láthatott a Vasas Jégcentrum közönsége. A 25. percben Surányi kapott kisbüntetést, majd Turbucz is csatlakozott csapattársához, ám sem kettős, sem sima előnyben nem tudtak betalálni a Titánok. Már öt az öt ellen Zion próbálkozását védte Sági, a következő támadásban azonban Horváth kékvonalas lövésébe Kovács Alex ért bele jól, ezzel szemben már tehetetlennek bizonyult a Vasas hálóőre (1-2). A gól után Szelesnek akadt több dolga, Czakó, Szalma és Inglis is közel kerültek a gólszerzéshez, de kapusunk a helyén volt. A 36. percben Mihály egyéni akciója végén kellett Ságinak hárítani, majd Dézsi növelhette volna a különbséget, ám maradt az 1-2. Ezt követően is leginkább a hazai harmadban folyt a játék, majd az etap utolsó percében Szeles bravúrjaira volt szükség az előny megtartásához, de az eredmény nem változott, így egyólos hazai vezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe.
A harmadik harmad elején a Titánok domináltak, de gól nem született. A 43. percben Szalma egyenlíthetett volna, ám Szeles hárított, majd Czakó előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, az előnyben még nem, öt az öt ellen azonban már jött a következő vendégtalálat, Erdély passzát Kovács Alex értékesítette (1-3). Egy perccel később Ziont látták szabálytalannak a játékvezetők, de jól mozogtak a fehérvári négyfős egységek, maradt az egygólos vezetés. Nem sokkal ezután Szlama távoli lövését védte Szeles, majd páros kiállítás következett, Császár és Székely-Mádai ültek ki, a négy a négy elleni felállás pedig a Titánoknak kedvezett, Horváth passzolt Mitch Zion elé, aki nem hibázott (1-4). A 53. perc végén Béres kapott kisbüntetést, de ezt a fórt sem tudta kihasználni Kiss Dávid gárdája. Nem sokkal ezután Campbellnek kellett kiülni kettő plusz kettő percre, azonban jól működtek a hátrányos egységet és Szeles is védett minden lövést, a lefújásig pedig már nem történt komolyabb esemény, így a két együttes idei harmadik Erste Liga-találkozóját is a Fehérvári Titánok nyerték.