Győzelem a Gyergyói HK ellen hazai pályán

  • 2019.10.04. 21:09
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok pörgős mérkőzésen arattak újabb hazai győzelmet, ezúttal a Gyergyói Hoki Klub ellen.
Titánok / Alapszakasz -
2019.10.04 Péntek / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
4:3
(2:1, 1:1, 1:1)
Nézőszám: 372
Gyergyói HK
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Soós, Tímár, Árkovics, Szabó
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Campbell, Péter, Dézsi, Vas, Horváth, Balogh, Zion, Mihály, Kiss, Erdély, Nagy, Almási, Madácsi, Imre, McCutcheon, Kovács, Császár, Buzás, Vincze, Kóger
Gyergyói HK
Cooke (Szakács) - Antal, Benedek, Góga, Lescovs, Pestunov, Constantin, Ferenc Csibi, Rasulov, Sára, Vorobyev, Kozma, Nagy, Péter, Tendler, zagidullin, Barabás, Creanga, Elekes Darabont, Daradics, Ivácson
Gólszerzők: Dézsi, Balogh, Zion, Campbell illetve Tendler (2), Constantin
Kiállítások: 8 ill. 8 perc

Közepes tempóban indult a Gyergyói HK elleni találkozó, az első komolyabb lehetőség Pestunov előtt kínálkozott, Gyenes védett, kontrában Nagy szerezhetett volna vezetést csapatunknak, de Cooke is a helyén volt. Az 5. percben Imre kapott jó passzt jobb szélen, a vendégek kapusa hárított, a másik oldalon Tendler kínálta meg távolról Gyenest, ám gól nem született. Nem sokkal később Vorobyev kapott kisbüntetést, majd 30 másodperccel ezután Ferenc Csibinek is ki kellett ülni, a kettős előnyben először Nagy próbálkozott, ő még nem, a kipattanóra érkező Dézsi Bence azonban már megszerezte a vezetést (1-0). Már öt az öt ellen is leginkább fehérvári ütőkön járt a pakk, egy szép csel után Campbell növelhette volna a különbséget, ezután Imre közelijét védte Cooke. Az első komolyabb gyergyói helyzet a 16. percben adódott, a támadásból gól is született, Zagidullin passzolt Jereme Tendlernek, aki Gyenes hálójába vágta a játékszert (1-1). Az egyenlítést követően Ziont látta szabálytalannak a Soós-Tímár játékvezetőpáros, ám a felállás a Titánoknak kedvezett, Balogh Bence egy védelmi hibát kihasználva indult szólóban és góllal fejezte be az akciót (2-1), a harmad végéig pedig nem történt komolyabb esemény, így ezzel az eredménnyel fordulhattak a felek a második játékrészre.
Antal helyzetével kezdődött a középső etap, de Gyenes védett, kontrában Mihály kínálta meg távolról Cooke-ot, majd a 22. percben egy passzjátékot követően Mircea Constantin lőtt a kékről Gyenes kapujába, a játékvezetők rúgó mozdulat miatt hosszasan videóztak és végül érvényesnek ítélték a találatot (2-2). Gyors tempójú oda-vissza játékkal folytatódott a mérkőzés, beszorultak a Titánok a védekező harmadba, a 27. percben pedig Császárnak kellett kiülnie, előnyben jöhetett a Gyergyó, de jól működtek a hazai hátrányos egységek, maradt az egál. Egyenlő létszámnál Campbell közeli lövését kellett Cooke-nak bravúrral védenie, a következő akcióban azonban egy szép passzjáték után Mitch Zion túljárt a vendéghálóőr eszén és ismét vezetést szerzett (3-2). A 32. percben Campell kapott kisbüntetést, ám ezúttal is jól mozogtak a fehérvári négyfős egységek. Már öt az öt ellen meddő mezőnyjátékot mutattak a csapatok, kisebb helyzetekkel mindkét oldalon. A 38. perc elején Constantin előtt nyílt a vendégbüntetőpad ajtaja, majd 15 másodperccel később Sára is csatlakozott csapattársához, ebben a kettős fórban azonban nem jött össze a gólszerzés, így 3-2-es eredménnyel várhatták a csapatok a záró játékrészt.
Campbell egyéni akciójával indult a harmadik harmad, Cooke védett, a másik oldalon Ferenc Csibi lövését blokkolta Balogh. A 44. perc elején Péter kínálta meg Szélről a vendégek hálóőrét, ezután Kóger próbálkozott középről, gól ekkor még nem született, nem sokkal később azonban Colin Campbell indult szólóban, az akció végén pedig kettőre növelte a Titánok előnyét (4-2). Hamar jött a válasz a piros-fehér gárdától, ismét Jereme Tendler volt eredményes (4-3), majd Antal lövése pattant ki a vasról, Christopher Hamell  videóbírózást kért, a játékvezetők azonban nem látták érvényesnek a találatot. Az 53. percben egy szép passzjáték után Almási növelhette volna az előnyt, viszont Cooke hárított, de ezután is fehérvári próbálkozások jellemezték a játékot, majd McCutcheonnak kellett kiülnie gáncsolásért. Cooke lekorcsolyázott, de sem hat a négy, sem öt a négy ellen nem tudott betalálni a Gyergyói HK, így a Fehérvári Titánok otthon tartották a három pontot.