Győrben támadtak fel az Acélbikák

  • 2021.01.02. 01:11
  • Fehérvárav19

Hiába vezettek 3 góllal a Titánok, a Dab kiharcolta a hosszabbítást, majd annak utolsó percében belőtték a győztes gólt is. 

Titánok / Alapszakasz -
2021.01.01 Péntek / 18:30
Titánok
vége OT
3:4
(2:0, 1:0, 0:3, 0:1)
Nézőszám:
Dunaújvárosi Acélbikák
Győr / Nemak Jégcsarnok
Tímár, Wolf, Bencze, Pálkövi B.
Titánok
Gyenes (Szeles) - Erdély, Reiter, Balogh, Dézsi, Péter - Nagy Á., Vas, Almási, Császár, Luusuaniemi - Dobmayer, Kóger B., Madácsi, Tiainen, Yakimchuk - McNulty, Vincze G., Ambrus, Németh K., Rétfalvi
Dunaújvárosi Acélbikák
Bacashihua (Pinczés B.) - Kovács B., Pozsár, Dansereau, St. Pierre, Szappanos - Jakabfy, Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte - Dósa, Lencsés, Németh P., Pihlqvist, Török - Gebei B., Subotic, Gebei G., Odnoga, Pinczés O.
Gólszerzők: Balogh, Luusuaniemi, McNulty ill. Turcotte, Dansereau (2), Vuorijarvi
Kiállítások: 16 ill. 12

A Titánok és a Dunaújvárosi Acélbikák összecsapásával indult az újesztendő Győrben, a Nemak Jégcsarnokban. Izgalmas mérkőzésre számíthattunk a két hasonló képességű csapat találkozójától. Két perc kellett a Titánoknak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, Balogh Bence volt eredményes (1-0). A találatot követő ötödik percben újabb góllal gazdagodtak a hazaiak, a Finn csatár, Luusuaniemi juttatta a korongot a hálóba Császár Hunor átadásából (2-0). A két kapott gól után kapkodóvá vált az Újvárosiak játéka, de a harmad végéig többet támadtak, mint a Titánok, viszont Gyenes kiválóan védett. A második harmadban mindkét csapatnak voltak helyzetei, de gól csak a harmad utolsó percében született. A Titánok védője Marc McNulty egy lövőcsellel megtévesztette a vendégek kapusát és látványos gólt szerzett (3-0). A harmadik harmad 3.percében emberhátrányba kerültek a Titánok és büntetni tudtak a Bikák. Turcotte lövését Gyenes nem foghatta (3-1). A gól után hatékonyabb lett a Dunaújvárosiak játéka. Az összezavarodott Titánok többször is hibáztak, ezt használta ki Dansereau emberelőnyből (3-2). A hazaiak felesleges kiállítás után ismét hátrányba kerültek, ezt újabb góllal büntette Dansereau.(3-3). Így is maradt a végéig. Következhetett a hosszabbítás, amelyben mindkét csapat többször került gólhelyzetbe. Az utolsó percben aztán zsinórban negyedszer az Acélbikák találtak be, Vuorijarvi juttatta a korongot a hálóba,ezzel csapatát gazdagítva 2 ponttal. A Tiánoknak maradt az 1 pont, hiába érezhették a kezükben a mérkőzést.