Gyergyószentmiklóson folytatódik a középszakasz

  • 2020.01.31. 11:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok a nemzetközi szünet előtt a Gyergyói Hoki Klub otthonában szerepelnek.

Hetedik helyen végzett az alapszakaszban a Gyergyói HK együttese, így négy bónuszponttal vághattak neki a középszakasznak. Két mérkőzést játszottak eddig az alsóházban, ezalatt öt pontot gyűjtöttek. Kapott gól nélkül távoztak a Vasas otthonából, az UTE csapatát viszont csak büntetőkkel tudták legyőzni. A Gyergyó a liga legidősebb csapata, játékosaik átlagéletkora 29,12 év, míg a Titánok csapata csupán átlagban csupán 21,03 éves. Az erdélyi együttes közösségi oldalán a következő beharangozó olvasható a fehérváriak elleni találkozó előtt: „Egyik olyan ellenfelünket fogadjuk ma, akik játékstílusa eddig nem nagyon feküdt nekünk. Fiatalok, sokat és gyorsan korcsolyáznak a Fehérvári Titánok, és ez fő erősségük az olyan idősebb csapatokkal szemben, mint a miénk. Az Erste Liga középszakaszában eddig három meccset játszottak, és mindhármat meg is nyerték, ezért most az első helyen állnak az alsóházban. Mi viszont egy győzelemmel visszaelőzhetjük őket. Amit tennünk kell ezért: higgadtan a saját játékunkat játszani, kihasználni a helyzeteinket és nem engedni, hogy lendületből lekorcsolyázzanak.”

A Fehérvári Titánok önbizalommal telve indultak Gyergyószentmiklósra, hiszen eddigi három mérkőzésüket megnyerték a középszakaszban, így az alsóházi tabella első helyén várják a következő összecsapást. Jó formában van Kiss Dávid gárdája, mutatja ezt az is, hogy a csapat kanadai támadója, Colin Campbell a legutóbbi három hazai találkozón jegyzett négy góljával és három asszisztjával kiérdemelte az Erste Ligában A hét játékosa címet. Nem utazhatott teljes kerettel a koronázóvárosi alakulat: ahogy korábban is megírtuk, Dézsi Bencére hosszabb kihagyás vár vállsérülés miatt, Zane Schartz pedig kisebb sérüléssel küzd, így kihagyja az erdélyi túrát, ismét pályára lép azonban Szabó Dániel, a Hydro Fehérvár AV19 védője.

A két együttes ebben a szezonban négyszer találkozott egymással, kétszer a Titánok, kétszer pedig a Gyergyói Hoki Klub bizonyult jobbnak. Az erdélyi gárda tavaly tért vissza az Erste Ligába, így az örökmérleg szerint összesen tíz mérkőzést játszottak egymás ellen a csapatok, hatszor a fehérváriak, négyszer az erdélyiek győztek.

A Gyergyói HK elleni összecsapás magyarországi idő szerint 17:30-kor kezdődik a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán és élőben nézhető IDE KATTINTVA.

Videónkban Kiss Dávid és Vincze Gergő mondják el meglátásaikat: