Gyenes Dávid a következő két évben is a Fehérvári Titánok csapatában

  • 2019.04.02. 11:00
  • Fehérvárav19

Gyenes Dávid még két szezonon át a Fehérvári Titánok csapatát erősíti. A rutinos hálóőrt a mögöttünk álló szezonról és a jövőről kérdeztük.

A Fehérvári Titánok csapata jövőre is két magyar kapussal vág neki az Erste Ligának, a még juniorkorú Szeles Martin mellett a következő szezonban is a rutinos Gyenes Dávid őrzi majd a fehérvári gárda kapuját.

A 26 éves hálóőr Miskolcon kezdte pályafutását, és a borsodi megyeszékhelyen szerepelt egészen 2016-ig, amikor a Debrecenhez igazolt. A debreceni profi klub megszűnése után is maradt a klub kötelékében, kapusedzőként segítette az utánpótlás munkáját. Gyenes 20 évesen mutatkozott be a felnőttek között a Miskolci Jegesmedvék együttesében, 2014-ben a liga harmadik legjobb kapusa volt. A kiváló szezon után egy sérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, majd utolsó miskolci évében 93 százalék felett teljesített mind az alapszakaszban, mind pedig a playoffban, ezzel pedig a rájátszás legjobb kapusa lett. Bemutatkozott ezen kívül a válogatottban is, legutóbb az U25 együttes kapujában állt a csehek ugyancsak U25-ös ligaválogatottja ellen. Gyenes Dávid az idei szezonban harmincnyolc mérkőzésen szerepelt az Erste Ligában a Fehérvári Titánok színeiben, ezalatt 92,16 százalékkal védett, a középszakaszban pedig az összes hálóőr között ő volt a legeredményesebb 95,31 százalékos védési hatékonyságával.

Csapatunk 192 centiméter maga hálóőre a mögöttük álló szezonról és a következő idényről is beszélt a szerződés-hosszabbítás apropóján: „Azt gondolom, hogy a szezon kezdete óta láthatóan nagy utat tett meg fejlődésben a csapat. Pozitív szezonként tekintek vissza rá, annak ellenére, hogy a rájátszásban, véleményem szerint, többet is elérhettünk volna. A következő idénytől is hasonló fejlődési tendenciát várok, jó eredményekkel és egy olyan csapat képét képzelem el, akik az egyéni érdekeket félretéve a csapat sikeréért mindent megtesznek. Természetesen örülök annak, hogy újabb két évig egy ilyen gárda tagja lehetek.”

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője a következőket mondta el Gyenes Dávid szerződés-hosszabbításáról: „Nem volt kérdés, hogy hosszabbítsunk-e Dáviddal, mert azzal, ahogy védett a középszakaszban és a rájátszásban, bebizonyította, hogy komolyan terhelhető, tehetséges kapus, akire lehet számítani. Egy fiatal brigádnak szüksége van egy ilyen kaliberű magyar játékosra, aki a jégen és az öltözőben is vezér tud lenni. Nem sok idősebb rutinos magyar játékosunk van, ezért úgy gondoltuk, hogy szeretnénk folytatni vele a munkát. Ahogy idén, úgy jövőre is változik a keret, úgy gondolom, egy kis megnyugvást jelent számunkra, hogy ugyanazzal a két hálóőrrel dolgozhatunk tovább.”

A hálóőr már idén elkezdte a munkát az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kapusaival és jövőre is szerepet kap az edzői stábban. „A jégkorong az életem és külön öröm számomra, hogy már aktív pályafutásom alatt meg tudom alapozni a jövőmet, mint kapusedző itt, Székesfehérváron és nem a nulláról kell majd kezdenem a tanítást, hanem több éves tapasztalattal a hátam mögött vághatok neki a munkának. Szeretek kapusokkal dolgozni, boldogsággal tölt el, amikor látom rajtuk és ők is látják magukon a fejlődést, ez pedig pozitív visszajelzést ad arról, hogyan dolgozunk.” -mondta el Gyenes Dávid az edzősködésről.

Biztossá vált az is, hogy Kiss Patrik jövőre nem lesz a Fehérvári Titánok játékosa. A fiatal csatár pályafutását Zalaegerszegen kezdte, 2010-ben, kölyök korosztályban érkezett Székesfehérvárra és 2015-ben mutatkozott be először a Fehérvári Titánok csapatában. Az idei szezonban 51 mérkőzésen lépett jégre az Erste Ligában, ezalatt 26 gólt és 33 gólpasszt jegyzett. Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője a következőket mondta el a támadó távozásáról: „Kiss Patrik nagyon jó szezont futott nálunk, sikeres évet zárhattunk, ebben ő is segítségünkre volt, hiszen ő lett a legeredményesebb magyar játékosunk. Jó dolog az, hogy fiatalként az Erste Ligából egy magasabb szintű bajnokságba igazol. Sok sikert kívánok neki további pályafutásához!”