Fontos mérkőzés következik

  • 2020.02.10. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok hétfőn este a Hokiklub Budapest otthonában szerepelnek. A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Nem termett sok babér a középszakasz eddig eltelt időszakában a Hokiklub együttese számára, hiszen öt mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni, az alapszakaszból pedig egy bónuszpontot vittek magukkal, így négy egységgel az alsóház negyedik helyén állnak. Statisztikák tekintetében sem áll jól a Jens Brandström vezette alakulat, emberelőnykihasználásuk mindössze tizenöt százalék és lövési hatékonyságban is elmaradnak a hétfői ellenfél eredményétől, igaz, a két csapat emberhátrányos védekezése közel azonos. Nagy csatára készülhetnek a Tüskecsarnokba kilátogatók, hiszen mindkét csapat számára létfontosságú a találkozó: amennyiben a Hokiklub Budapest vereséget szenved, biztosan lemarad az idei rájátszásról, a Fehérvári Titánok győzelmükkel pedig csupán egy pontra kerülnek a biztos rájátszást érő pozíciótól.

A számolgatást tekintve összesen négy pont szükséges Madácsiéknak, ám egy hétfői Titán-győzelem és a többi találkozón elszenvedett vereség is rájátszást érhet a fejér megyeiek számára, hiszen a Schiller-Vasas együttese is négy ponttal áll a tabellán, így amennyiben a kék-fehérek nyernek hétfőn rendes játékidőben és a Vasas csak egy pontot is veszít szerdán az UTE (vagy a továbbiakban bármelyik csapat) ellen, biztosan a fehérváriak jutnak tovább. Fontos összecsapás előtt állnak tehát a Titánok, akiknek középszakasz-mérlege négy mérkőzésen három győzelem és egy vereség, a válogatott szünet előtti utolsó összecsapáson a Gyergyói Hoki Klub két góllal bizonyult jobbnak a fehérvári fiataloknál, az azelőtti meccsen azonban bravúros győzelmet arattak az UTE ellen hazai pályán. Az alsóház eddigi legeredményesebb játékosa a vasárnap születésnapját ünneplő Colin Campbell, aki a négy mérkőzésen öt góllal és három assziszttal segítette csapatát, a kapustabella élén pedig a Titánok két hálóőre, Szeles Martin (96,88 %) és Gyenes Dávid (93,26 %) állnak.

Az idei szezon mérlege a Titánok oldalára billen, öt találkozóból háromszor bizonyultak jobbnak a juharleveles együttesnél.

A Hokiklub Budapest elleni mérkőzés február 10-én 18 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban és élőben közvetíti az M4 Sport.

Videónkban Arany Máté és Balogh Bence mondják el meglátásaikat a hétfői ellenfélről: