Fontos győzelem

  • 2020.02.10. 20:44
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok magabiztos győzelmet arattak a Hokiklub Budapest otthonában.
Titánok / Középszakasz -
2020.02.10 Hétfő / 18:00
Hokiklub Budapest
vége
1:5
(0:0, 0:3, 1:2)
Nézőszám: 236
Fehérvári Titánok
Budapest / Tüskecsarnok
Kincses, Mach, Kis-Király, Kedves
Hokiklub Budapest
Kiss (Gadácsi) - Bugár, Lakatos, Pihlqvist, Satek, Szűcs, Bán, Koski, Linke, Manninen, Németh, Berry-Lamontagna, Nagy, Petres, Reiter, Szappanos, Albert, Horváth, Lévai, Lőczi, Szécsi
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Balogh, Zion, Mihály, Mangone, Imre, Campbell, Péter, Madácsi, Kiss, Szabó D., Nagy, Császár, Vincze, Vas, Horváth, Kovács, Almási, Buzás, Schartz
Gólszerzők: Satek illetve Balogh, Mihály , Zion (2), Péter
Kiállítások: 10 ill. 4 perc

Satek helyzetével indult a HKB elleni találkozó, ám Gyenes védett, majd Lőczi próbálkozott kapusunknál sikertelenül. A mérkőzésen az edzői stáb betegség miatt nem számíthatott Erdély Botondra, Dézsi Bencére pedig, ahogy már korábban is írtuk, hosszabb kihagyás vár vállsérülés miatt. Az 5. percben Vas kínálta meg távolról Kisst, ezután Nagy előtt kínálkozott lehetőség, de kimaradt. Az első harmad feléig meddő mezőnyjátékot láthatott a Tüskecsarnok közönsége, ekkor Mihály szerezhetett volna vezetést, azonban elhibázta. A 12. percben Mangone szélről érkező lövését hárította Kiss, a másik oldalon Berry-Lamontagna közelijét fogta magabiztosan Gyenes. Nem sokkal ezután Satek bombáját védte Gyenes, a vendégeknél Vincze került közel a gólszerzéshez, azonban maradt a 0-0. A játékrész végéig csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani a csapatok, az eredmény viszont nem változott.

Zion lövésével kezdődött a középső harmad, Kiss hárított, majd Lakatos kapott kisbüntetést bottal lökésért, de a Titánok nem tudták kihasználni az előnyt. A kiegészülés után is leginkább a hazai harmadban folyt a játék, majd ismét Lakatosnak kellett kiülni két percre, ebben a fórban már sikerrel járt a fehérmezes alakulat, egy szép passzjátékot követően Balogh Bence szerzett vezetést (0-1). A 27. percben Császárt látták szabálytalannak a játékvezetők, ám jól mozogtak a négyfős egységek, maradt a 0-1. Már öt az öt ellen leginkább fehérvári ütőkön járt a pakk, a nyomás pedig góllá is érett, Mihály Ákos cselezte ki a hazai védelmet és a saját kipattanójára érkezve Kiss kapujába vágta a korongot (0-2). A 37. percben Szűcs előtt kínálkozott hatalmas lehetőség, de Gyenes a helyén volt, majd Lakatost állították ki harmadszor is a mérkőzésen, ezúttal gáncsolásért. Nem is kellett sokat várni a következő Titán-találatra, Mitch Zion bombázott a Hokiklub kapujába (0-3). A gól után Lőczi próbálkozott Gyenesnél sikertelenül, de nem tudott szépíteni a HKB, így háromgólos vendégvezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A záró etap elejét vendégfölény jellemezte, de nem sikerült tovább növelni az előnyt. A 44. percben egy védelmi hibát kihasználva Michal Satek csapott le egy korongra és Gyenes hálójába lőtt (1-3). A gól után Pétert látta szabálytalannak a Kincses-Mach játékvezetőpáros, azonban jól működött a Titánok emberhátrányos védekezése, maradt a kétgólos vezetés. A 48. percben Reiter távolról érkező lövését kellett Gyenesnek védenie, majd Linke kapott kisbüntetést akadályozásért. Az előnyben Mangone, Kiss és Császár kerültek közel a gólszerzéshez, de Kiss minden próbálkozást védett, ám csak pár másodpercig folyt öt az öt ellen a játék, ismét nyílt a hazai büntetőpad ajtaja, ezúttal Bugár előtt. Ebben a fórban már sikerült háromra növelni a különbséget, Péter Andor vágta a hálóba a korongot (1-4). A találat után Gyenes bravúrjait láthatta a közönség, de kapusunk magabiztosan védett, az 54. percben pedig újra lendületbe jöttek a Titánok, egy gyors letámadás végén Buzás passzolt középre Mitch Zionnak, aki nem hibázott (1-5). Jens Brandström ezt követően kapust cserélt, Kiss helyére Gadácsi korcsolyázott fel. Hajtott a szépítésért a Hokiklub az utolsó percekben, azonban nem tudták másodszor is bevenni Gyenes kapuját, így a fehérvári fiatalok győzelmükkel egy pontra kerültek a rájátszástól.