Folytatódik a párharc

  • 2020.03.04. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok a playoff hatodik mérkőzésén fogadják az FTC-Telekom együttesét. 

Hazai pályán juthatott volna tovább a címvédő hétfőn, ám a Titánok a mérkőzésen a jól működő emberelőnyös játéknak is köszönhetően, végig vezetve végül szépítettek, így egy győzelemmel akár egyenlíthetnek is a Fradi ellen, hiszen 3-2 a párharc állása. Meglepetésvereséget szenvedtek tehát a fővárosiak, mely után Fodor Szabolcs vezetőedző így nyilatkozott: „A speciális szituációkat a meccs elején kihasználta az ellenfél, ez úgy látszik, meg is pecsételte a sorsunkat. Azt gondolom, hogy nem volt elég az a küzdés vagy az a játék, amit negyven percig mutattunk. Egy harmadban volt meg a harci szellem, amivel meg lehetett volna nyerni ezt a mérkőzést, egy dolgot tudunk csinálni, hogy mindenki a maximumot hozza majd ki magából, ebbe beletartozik az edzői stáb és mindenki, aki a csapattal van, ezt szeretnénk szerdán véghezvinni.”

Önbizalommal telve várhatják a Titánok a tavalyi bajnok elleni hatodik negyeddöntő mérkőzést, hiszen kétszer is otthonukban tudták legyőzni a Ferencvárost és három vesztes mérkőzésből két alkalommal szoros találkozót játszottak a zöld-fehérek ellen, mindkettőt a koronázóvárosban. A rájátszás góllövőlistájának második helyén holtversenyben szerepel egy fehérvári és egy ferencvárosi játékos is, Colin Campbell és Brett Switzer egyaránt három találatig jutottak öt találkozó alatt, annak ellenére, hogy a Ferencváros 21, míg a Titánok csupán 13 gólt szereztek. A playoffban pontok tekintetében Nagy Gergő áll az élen, tíz egységet gyűjtött az eddigi mérkőzéseken, a Titánok legeredményesebbje pedig Gianni Mangone, öt ponttal. A két együttes áll az emberelőnyös statisztika első két helyén, a Fradi huszonkét létszámfölényből hetet, míg a fehérvári fiatalok tizenkilenc fórból hatot tudtak értékesíteni. Érdekes adat, hogy a zöld-fehérek mind az öt playoff-találkozón többet lőttek kapura, a két csapat lövésszámai összesen 189 és 130.

A Fehérvári Titánok soraiban továbbra sem szerepelhet az alapszakasz legeredményesebb magyar játékosa, Dézsi Bence, akire vállsérülés miatt műtét és hosszabb kihagyás vár. A fiatal támadó a hiányzás ellenére természetesen figyelemmel követi csapatát, így megkérdeztük tőle, mit vár a szerdai találkozótól, illetve üzent is társainak: „Pörgős, magas tempójú meccsre számítok, mint az összes eddigi playoff-mérkőzésünkön. Azt várom, hogy a fiúk egymásért küzdve, egységesen és fegyelmezetten fognak játszani és biztos vagyok benne, hogy szívüket-lelküket kiteszik a pályára úgy, ahogy eddig is. Szurkolok nekik és azt üzenem, hogy játszanak nyugodtan, nyomás nélkül és élvezzék a játékot és persze kívánom nekik, hogy nyerjék meg a meccset.”

Az FTC-Telekom elleni találkozó március 4-én, szerdán 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján, ahol a kommentátor Kiss Csaba lesz, munkáját ezúttal pedig Varga Balázs segíti majd. 

Videónkban Kiss Dávid, Balogh Bence és Mihály Ákos a rájuk váró megmérettetésről, a mögöttük álló találkozó tapasztalatairól és a szurkolókról beszélnek: