Fiatalokkal bővül a Titánok kerete

  • 2019.04.23. 11:00
  • Fehérvárav19

Két játékos, Almási Márk és Dézsi Bence érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior bajnokcsapatából a Titánok-keretbe.

Almási Márk 2000-ben született, Újpesten kezdett jégkorongozni, majd a MAC Budapest együttesétől érkezett Székesfehérvárra 2012-ben. Az elmúlt hét szezonban minden évad végén bajnoki címet ünnepelhetettet. A 2018/2019-es szezonban a fehérvári juniorokkal 49 találkozón szerepelt, 41 góllal és 34 gólpasszal zárta az évadot. Fiatal kora ellenére már idén bemutatkozott a felnőttek között, a Fehérvári Titánok színeiben tizennyolc mérkőzésen lépett jégre. A fiatal támadó a következőket mondta el a szerződés aláírását követően: „Nagyon szeretek itt játszani és a srácokkal már régóta együtt dolgozunk, megvan az az összhang közöttünk, ami véleményem szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy már a szezon elején jól tudjunk kezdeni. Úgy gondolom, csapatként az a cél, hogy minél jobb helyen végezzünk. Nekem az a célom a következő idényben, hogy bizonyíthassak a felnőttek között, hogy minél több mérkőzésen jégre lépjek és eredményes tudjak lenni, a sebességemmel, alátásommal a pályán és a fürgeségemmel tudom a legjobban segíteni a Titánok csapatát.”
Dézsi Bence szintén 2000-ben született, Szegeden, a Tisza Volán együttesében kezdett jégkorongozni és 2014-ben érkezett Székesfehérvárra, az eddig itt töltött évei alatt pedig minden szezon végén bajnoki címet ünnepelt. A juniorok között a 2018/2019-es idényben harmincnyolc mérkőzésen szerepelt, ezalatt 31 gólt és 41 gólpasszt jegyzett. Ő is idén mutatkozott be a felnőttek között, Kiss Dávid tizenhárom mérkőzésen szavazott neki bizalmat. Tagja volt a decemberi lengyelországi világbajnokságon szereplő juniorválogatottnak, ahol a nemzeti együttessel bronzérmet ünnepelhetett. A fiatal csatár így nyilatkozott a szerződés aláírása után: „Itt Székesfehérváron minden adott ahhoz, hogy fejlődni tudjak és úgy gondolom, nagy dolog, hogy felnőtt bajnokságban játszhatok. Egyénileg szeretnék ponterős maradni, amivel a csapatot is tudom segíteni, illetve szeretnék fejlődni fizikailag és sebességben is. Csapatként a playoff-ba jutás a cél, és ott pedig minél tovább szeretnénk menetelni.”
Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője a következőket mondta el a két fiatal igazolásával kapcsolatban: „Évek óta ismerem a srácokat, gyakorlatilag gyerekkoruk óta, sokat dolgoztunk együtt és mindig is a terveink között szerepelt az, hogy majd amikor megérnek rá, a felnőttek között is együtt folytathassuk a munkát. Az előző szezonban már játszottak pár mérkőzést, mindemellett pedig kulcsszerepet töltöttek be a juniorok között. A nálunk töltött idő alatt bebizonyították azt, érdemesek arra, hogy a következő évben még több játéklehetőséget kapjanak a Titánok között.”