Ezúttal a Hokiklub bizonyult jobbnak

  • 2018.10.29. 21:09
  • Fehérvárav19
A Hokiklub Budapest együttese a mérkőzés során végig vezetett és elvitte a három pontot a Raktár utcából.
Titánok / Alapszakasz -
2018.10.29 Hétfő / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
2:5
(1:2, 0:1, 1:2)
Nézőszám: 250
Hokiklub Budapest
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Varjú, Gangel, Galsi, Kis-Király
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Kiss P., Bennett, Madácsi, Sándor, Beukeboom, Hamvai, Császár, Mihály, Kiss R., Reiter, Mazzag, Balogh, Vizi, Láday, Szabó, Buzás, Almási, Dézsi, Vas, Erdély
Hokiklub Budapest
Kiss (Hajek) - Albert, Baranyai, Berendi, Csíki, Egyed, Godó, Horváth, Izsák, Jancsó, Köllő, Lakatos, Lévai, Németh, Orbán, Petres, Satek, Szappanos, Szécsi, Szűcs, Vajda
Gólszerzők: Bennett, Reiter ill. Satek, Szűcs, Szécsi, Egyed, Lakatos
Kiállítások: 10 ill. 26 perc

Csapatunk hétfőn este a Hokiklub Budapest együttesét fogadta, ahol Jack Lewis, Péter Andor és Imre Patrik kisebb sérülés miatt nem lépett jégre, illetve Nagy Ákos játékára továbbra sem számíthatott Kiss Dávid.


Az első etap rögtön hazai helyzettel indult, Beukeboom hozta el a bulit, majd Kiss Patrik lőtt, de nem született gól, nem úgy az ellentámadásban, ahol Orbán-Szappanos volt a korong útja, majd Michal Satek szerezte meg a vendégek vezető találatát (0-1). A következő nagyobb helyzet ismét a Titánok előtt adódott, ám sem Reiter, sem Madácsi nem tudta bekotorni a korongot Kiss Bence kapujába. A 4. perc végén emberelőnybe is kerültek a fehérváriak, először Mihály lövése pattant ki a vasról, majd Beukeboom próbálkozott távolról, a Hokiklub védelme azonban jól működött. Kétgólosra növelte előnyét a HKB a 10. percben, amikor Orbán passzát Szűcs István értékesítette (0-2). Ezután Csíkit küldték a bírók büntetőpadra 2+10 percre, így ismét fórban támadhatott a koronázóvárosi alakulat, de maradt a 0-2. Öt az öt ellen folytatódott a játék hazai mezőnyfölénnyel, a nyomás pedig a 17. percben érett góllá Mark Bennett jóvoltából (1-2), a második harmadra pedig ezzel az állással fordulhattak a csapatok.
A középső játékrész fehérvári emberelőnnyel kezdődött, először Bennett próbálkozott egy lövőcsellel, majd Szabó lehetőségét hárította Kiss Bence. Ezután Kiss Rolandot látták szabálytalannak a játékvezetők, így csapatunk először került emberhátrányba a mérkőzés során. A kiállítás felénél Beukeboomot is kiküldték a bírók, a kettős fórban pedig ismét kétgólosra növelte előnyét a budapesti csapat, egy kapu előtti passzjáték után Szécsi Patrik volt eredményes (1-3). Kiegyenlített játék jellemezte a következő perceket, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a két hálóőr jól dolgozott. A 36. percben újra öt a négy ellen támadhattak a Titánok, ám maradt a kétgólos hátrány. Hazai mezőnyfölénnyel ért véget a második etap, azonban nem sikerült a szépítés, a harmadik harmadot 1-3-as eredménnyel várhatták az ellenfelek.
A záró etap kezdetén Bennették uralták a játékot, de sem Kiss Patrik, sem Almási nem jártak sikerrel. A 44. percben jött az újabb fehérvári emberelőny, ismét Csíki szabálytalankodott. Beukeboom kékvonalas bombája nem talált, majd Bennett lövése pattant ki a vasról, Dézsi pedig nem tudta bekotorni a korongot. Ezután Mazzag próbálkozott, de Kiss Bence magabiztosan hárított. Nem sokkal később Sándor kapott kisbüntetést bottal lökésért, a vendégek ki is használták a fórt, egy kapu előtti kavarodásban Egyed Márk talált be Szeles hálójába (1-4). Ezután a Titánok több helyzetet is kidolgoztak, de találat nem született. Az 53. percben ismét létszámfölénybe kerültek a kék-fehérek, Kiss Dávid pedig kikérte idejét és lehozta kapusát. Ez a döntés a Hokiklubnak kedvezett, Lakatos Levente üreskapus góljával 1-5-re módosította az állást. Ezután Mihály próbálkozott kétszer egymás után, de lövéseit hárította a piros-fehér hálóőr, a kipattanóra pedig nem sikerült lecsapni. A mérkőzés utolsó percében Reiter Attila tudott szépíteni egy Bennett-Kiss Patrik összjáték után, ezzel beállítva a találkozó végeredményét (2-5).