Erdélyi túrával indul az év a Titánoknál

  • 2020.01.03. 09:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk erdélyi túrával kezdi a 2020-as évet, ahol az első állomás pénteken, magyarországi idő szerint 17:30-tól Csíkszereda lesz.

Toronymagasan vezeti a tabellát a Csíkszereda együttese, eddig csupán háromszor szenvedtek vereséget és mindössze két alkalommal nem tudtak pontot szerezni. A maximálisan megszerezhető 93 egységből 80-at tudtak begyűjteni és ők szerezték a legtöbb gólt a ligában, 31 mérkőzésen 151 találat szerepel a nevük mellett. A statisztikákat nézve is az erdélyi gárda a legjobb, emberelőnyeik csaknem harmadát használják ki és emberhátrányos védekezésük is a legkiemelkedőbb. Pozíciójukból adódóan természetesen a legponterősebb játékos is a Jason Morgan vezette csapatot erősíti, Joshua Shalla 31 találkozón 26 gólt és 33 gólpasszt tudhat magáénak. Kilencedik légiósát is leigazolta a kék-fehér erdélyi alakulat, karácsony előtt a súlyos betegségből felgyógyult Logan Pyett érkezését jelentették be. A 31 éves kanadai védő öt teljes szezont töltött az AHL-ben, majd két idényben a KHL-ben is kipróbálta magát. Ezt követően kihagyott két évadot betegség miatt, majd az Ázsia Ligában, az AHL-ben, a finn Liigában és végül Dániában jégkorongozott, onnan érkezett Csíkszeredába.

Nyolcadik helyen állnak a Titánok, legutóbbi három mérkőzésükön vereséget szenvedtek. Karácsonykor egy sokgólos találkozón maradtak alul a DEAC együttesével szemben, majd két nap múlva hazai pályán nem tudtak pontot szerezni a Hokiklub Budapest együttese ellen. December utolsó összecsapásán hiányos kerettel utaztak az UTE otthonába, ahol, bár egyenlíteni tudtak kétgólos hátrány után, végül a lila-fehérek bizonyultak jobbnak. A 2020-as évet erdélyi túrával indítják a fehérvári fiatalok, ahol pénteken a Csíkszereda, szombaton pedig a Brassó lesz az ellenfél. A listavezetővel eddig kétszer találkozott Kiss Dávid gárdája a szezonban, októberben Székesfehérváron, míg novemberben Csíkszeredában is az erdélyi együttes győzött. 

Még mindig vannak hiányzók a keretben, nem utazott a Titánokkal kisebb sérülés következtében Imre Patrik és Almási Márk, Kiss Roland és Szabó Bence pedig a héten az EBEL-csapatban szerepelnek. Betegség miatt nem számíthat a túrán az edzői stáb Vas Márk és Vincze Gergő játékára, a hiányzókat pedig ismét fiatalokkal pótolják: Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő, Kóger Balázs és Halasi Márk is részt vesznek a túrán, ellenben Dobmayer Dominik szintén betegség miatt kénytelen kihagyni a két mérkőzést.

A Csíkszereda elleni összecsapás január 3-án, magyarországi idő szerint 17:30-kor kezdődik a Vákár Lajos Műjégpályán.

Videónkban Kiss Dávid és Kovács Alex beszélnek az ellenfelekről és az esélyekről: