Élet a jégkorongon túl – Balogh Bence

  • 2019.05.17. 19:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok játékosainak élete nem csak a jégkorongból áll, sokuknak van olyan hobbija, ami segít nekik pihenni, kicsit kilépni a mindennapokból. Balogh Bence a kutyákkal töltött időben találta meg a tökéletes kikapcsolódás lehetőségét.

Hosszú múltra tekint vissza a kutya és az ember kapcsolata, melyet az érdekek találkozása, a kölcsönös segítség indított el az őskorban. Az idők folyamán ez a kapcsolat sokat változott, de alapjai megmaradtak. Kutatások szerint a kutyák nemcsak észlelik gazdáik érzelmeit, legyen az pozitív vagy negatív, hanem segítő szándék is van bennük, akár hatalmas akadályokat is leküzdenek, hogy segítséget nyújthassanak. Balogh Bence és családja régóta állatbarátok és évekkel ezelőtt úgy határoztak, kutya érkezik a családba. „Kiskorom óta nagyon szeretem az állatokat, ezért is döntöttek úgy a szüleim, hogy kutyatartók leszünk. Immár kilenc éve van kedvenc a családban. Az első kutyusunk, Füge egy boxer volt, ő két éve távozott az örök vadászmezőkre, így a jelenlegi már a második kutya a családban. Ő Barka, egy magyar vizsla.” Támadónk életében kiemelt szerepet tölt be a kutyája, megszépíti a mindennapjait és sok olyan program van Bence életében, amire Barkával megy. „Nagyon szeretek a kutyámmal sétálni, kirándulni, futni vagy, ha az időjárás is engedi, akkor akár úszni, strandolni."

"Fajtájából adódva, neki teljesen mindegy, hogy mi a program, a lényeg, hogy folyton mozogni akar,

ezért mindennap csinálnunk kell valamit, az pedig nekem is jót tesz, hiszen ezáltal egyfajta rendszert is hozott az életembe.”
Kutyával az élet szép, ám nem a legegyszerűbb, hiszen ő időjárástól függetlenül igényli a mozgást és a törődést, de ezek a közös programok a gazdinak is jót tesznek.

„Szeretek kiszakadni a hétköznapokból és erre a kutyás programok remek lehetőséget nyújtanak."

Hétközben egy megszokott helyre járunk, ahova nagyon sok kutyás látogat ki, így nagyokat tudnak játszani és szaladgálni, ilyenkor igazán látni a boldogságot rajtuk. Az emberek és a kutyáik között is remek baráti kapcsolatok alakultak, alakulnak ki. Hétvégente, amennyiben van rá idő, igyekszem kirándulni menni vele valahova a környező településekre. Nyáron együtt járunk strandolni is, szerencsére a Velencei- tónál van két olyan strand, ahol kutyák is fürödhetnek, illetve már kipróbáltuk az egyik balatoni kutyás fürdőhelyet is, ez pedig remek dolog.”
A magyar vizsla értelmes, engedelmes, tanulékony, nyugodt kutya és a vizet is nagyon szereti. Barátságos, kiegyensúlyozott és sportos, szeret tanulni, a gazdájához és családjához kedves és hűséges. A vizsla elsősorban vadászkutya, jó közérzetéhez nélkülözhetetlen a sok mozgás, nem szabad megtagadni tőle a lehetőséget arra, hogy rendszeresen kihancúrozza magát. Nagyon játékos, imád dolgozni és szinte mindent az emberért tesz. Attól a legboldogabb, ha a gazdája közelében lehet. Mivel sportos fajtáról van szó, Bence sem jön ki a formából, hiszen futni is együtt járnak. „A szezon végeztével együtt szoktunk járni futni, ez már tavaly annyira megtetszett neki, hogy idén beneveztünk két kutyás terepfutó versenyre is, a Hard Dog Race-re. Mindkét futam hatalmas élmény volt, ahol a jó hangulat és programok mellett a felelős állattartásra próbálják meg felhívni a figyelmet, illetve rengeteg kedves emberrel és kutyával találkoztunk, hiszen egy ilyen versenyen több, mint ezer páros indul.”
A „kutyásokat” nevezhetjük egy közösségnek is, bárhol sétálva sokszor láthatunk csoportokat, akiket az állatok szeretete hozott össze és akár életre szóló barátságok is kialakulhatnak ennek nyomán.

„A kutyámnak köszönhetően rengeteg olyan embert ismertem meg, akikkel egyébként lehet, hogy sohasem találkoztam volna, illetve sok olyan helyen voltam már, ahova valószínűleg sohasem mentem volna el."

"Persze, nem azt mondom, hogy a kutyás élet fenékig tejfel, hiszen rengeteg kötelezettséggel jár, akkor is foglalkozni kell velük amikor épp nincs kedvünk, de cserébe ezek az állatok tényleg feltétel nélkül szeretnek minket.”