Eldőlhet a párharc

  • 2018.02.27. 09:00
  • Fehérvárav19

A tegnapi vereség után ismét hazai jégen javíthat Kóger István legénysége.

3:0-ról szépíthetnek a Titánok kedd este a címvédővel szemben. A Miskolc hazai pályán nagy arányú győzelmeket aratott: csütörtökön 4:0-ra tudták felülmúlni a fehérváriakat, míg másnap már 7-1-es hazai siker született a Miskolci Jégcsarnokban, így nagy fölénnyel indulhattak neki a fehérvári fordulóknak a Jegesmedvék.

Tegnap este a Titánoknak indult jobban az összecsapás, hiszen a negyedik percben a - rájátszásban először – megszerezték a vezetést, azonban a DVTK gyorsan egyenlített, majd megfordította a találkozót, és a második játékrész végén már négy gól volt az előnyük, így hiába lőttek gólt emberhátrányban is a hazaiak, a találkozó 4-7-es vendég sikerrel zárult.

Kóger István rendkívül csalódottan nyilatkozott a találkozó után: „Ma vagyok a legcsalódottabb a három mérkőzés közül. A Miskolc az első két találkozón sokkal energikusabban és koncentráltabban játszott, most azonban abszolút verhetők lettek volna. Kicsit tartalékos kerettel, érkeztek, hiszen az egyik hátvédjüket otthon hagyták, Vas János sem állt a vezetőedző rendelkezésére, valamint Berta Ákos el van tiltva, ettől függetlenül közel sem mutattak olyan játékot, mint az előző két összecsapáson. Meglőttük az első gólt, de utána olyan buta hibákat vétettünk, ami miatt fölényre tudott szert tenni a DVTK. Megadtuk nekik a nyugalmat, és már vannak olyan rutinosak, hogy ezzel be tudják húzni a mérkőzést. Csalódott vagyok, pedig ma lőttük a legtöbb gólt. Most voltunk a legközelebb a győzelemhez, és a saját határozatlan játékunk miatt nem tudtunk nyerni, amit nagyon sajnálok” – fejezte be a fehérvári szakember, aki a ma esti találkozón férfias, kemény munkát vár el csapatától.

A DVTK vezetőedzője, Mikael Tisell örült a győzelemnek azonban úgy látta, hogy van min javítani, ha ma este le szeretnék zárni a párharcot. „Kicsit jobban kell fókuszálnunk. Örülök, hogy nyerni tudtunk, de ennél jobban kell játszanunk. Távol kell maradnunk a büntetőpadtól, hiszen elég jó az ellenfél emberelőnye” – mondta a miskolci mester.

A rájátszás negyedik mérkőzése 18:30-kor kezdődik.