Egy pont Brassóban

  • 2018.11.02. 20:23
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok együttese egy szoros mérkőzésen végül büntetőlövések után maradt alul a Braasóval szemben.

Titánok / Alapszakasz -
2018.11.02 Péntek / 17:30
ASC Corona Brassó
vége SO
3:2
(1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0)
Nézőszám:
Fehérvári Titánok
Brassó / Patinoarul „Olimpic” Brasov
Mihai Paul, Crisan Hunor-Flavius, Bandi Csaba
ASC Corona Brassó
Tőke (Polc) - Carlson, Peretiagin, Tendler, Gliga, Lidhammar, Dorofeev, Clarke, Péter, Tranca, Zsók, Nagy, Bors, Bíró M., Molnár Zs., Bíró G., Vasile, Mihály E., Molnár Z., Mihály Á., Borisenko
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Kiss P.,Bennett, Mihály, Láday, Beukeboom, Balogh, Császár, Madácsi, Sándor, Szabó, Mazzag, Almási, Dézsi, Kiss R., Reiter, Buzás, Hamvai, Vas, Erdély
Gólszerzők: Dorofeev, Tendler (2) ill. Kiss P., Császár
Kiállítások: 8 ill. 26 perc

Fehérvári mezőnyfölénnyel kedődött csapatunk második brassói vendégjátéka, melyen Jack Lewis, aki bár elutazott a csapattal, még nem léphetett jégre. Szabó Bence bombázott a kékről a második percben, de a lövés elakadt Tőkében, a másik oldalon pedig Tranca fordult be a kapu elé, de Gyenes bravúrral hárított. Kiss Roland kiállításával folytatódott a találkozó, öt a négy ellen előbb Mihály Árpád lőhetett tisztán közelről, majd Gliga csörgette meg a vasat, de végül maradt a 0-0. A következő percben azonban már rezzent a háló, egy szép támadás végén Kiss Patrik  életerős lövése jutott át Tőkén és a gólvonalon (0-1). A játékrész közepére állandósult a fehérvári mezőnyfölény, de sem Ládaynak, sem Madácsinak nem sikerült betalálnia, a hazaiak pedig kevés lehetőséghez jutottak, a Titánok védelme jól szűrte a támadásokat. A 13. percben Láday egyéni akciót fejezhetett volna be góllal, ám végül csak a kapuvasig jutott. Gyorsan tempót váltottak a kék-sárgák, egy percen belül kétszer is Gyenes bravúrjaira volt szükség, előbb Gliga, majd Dorofeev próbálkozásánál. Kiss Patrik szabálytalankodott, így hátrányba kerültek a Titánok, de ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel a Brassó, kiválóan védekeztek a vendégek. A játékrész végén fehérvári emberelőny következett, de Sándor kékvonalas  lövésén kívül nem jutott komoly lehetőségig a Fehérvári Titánok együttese, így a csapatok egygólos vendégelőnnyel vonultak az öltözőbe.
A középső etap brassói támadásokkal indult, majd Madácsi és Balogh összjátékából növelhette volna kettőre előnyét a koronázóvárosi gárda, de nem sikerült átjuttatnia a pakkot Tőkén. A másik oldalon Vasile járt közel a gólszerzéshez, de Gyenes ismét védett. A játékrész közepéig magas tempójú, oda-vissza játékot láthatott a brassói közönség, de egyik csapat sem tudta góllal befejezni a támadásokat. Kiss Patrik után Baloghot is a büntetőpadra küldték a játékvezetők, így több, mint másfél percig kettős fórban támadhatott a Corona. Nagy nyomást helyezett a fehérvári kapura a hazai alakulat öt a háromban, végül pedig Sergey Dorofeev távoli bombájával az egyenlítés is összejött (1-1). Öt a négyben folytatódott a játék, de a szimpla emberelőnyben már nem jutottak lehetőségig Trancáék. Lidhammar ugorhatott ki a 34. percben, azonban Láday jó ütemben szerelte, majd Kiss Rolandot ütközték le a palánk mellett, így másodszor is létszámfölényben támadhatott Kiss Dávid legénysége. Kiss Patrik, majd Szabó Bence lövésénél kellett játékba avatkozni Tőkének, ám végül nem sikerült élni a lehetőséggel. 4 perccel a dudaszó előtt a csarnok világításának meghibásodása miatt több, mint 10 percig állt a játék, végül csökkentett fények mellett, de folytatták a találkozót. Úgy tűnt, a megváltozott körülmények a hazaiaknak kedveztek jobban, beszorították a kék-fehéreket, ebből csak fél perccel a harmad vége előtt sikerült kijönni, ám ekkor rögtön Madácsi harcolt ki egy kiállítást, így a harmadik fehérvár emberelőny következett, a lefújásig azonban nem sikerült értékesíteni a fórt.
Nagy áthúzódó kiállítása alatt még nem, de a kiegészülés után már újra magukhoz ragadták a vezetést a Titánok, Láday és Madácsi is közelről próbálkozhatott, a kipattanót végül Császár Hunor kotorta be (1-2). A találat után Kiss Rolandot büntették a játékvezetők, Mihály Árpád került többször helyzetbe, ám Gyenes kiváló formájának köszönhetően sikerült megtartani az egygólos előnyt. A 48. percben Baloghot gáncsolták, majd Császár akadályozott, de a játékvezetők mindkét esetben a fehérvári játékost látták szabálytalannak, így öt a három ellen jöhetett a Brassó, ráadásul Császárt sportszerűtlen magatartásét még 10 percre leültették. A fórt villámgyorsan kihasználták a hazaiak, Jereme Tendler talált be közelről (2-2). Fél perc volt hátra az előnyből, amikor Tendler is a büntetőpadra került, de újfent eredménytelen maradt a fehérvári létszámfölény. Péter Balázs járt többször közel a gólszerzéshez, majd Almási szólózhatott, de nem járt sikerrel. Nem maradt üres a fehérvári büntetőpad sem, ezúttal Beukeboom kapott kiállítást, de maradt a 2-2, Gyenes és a vendégvédelem nem engedett sok lehetőséget a hazaiaknak. A végére még maradt egy-egy helyzet, de leperegtek a másodpercek, így biztossá vált, hogy a Titánok pontot szereznek Brassóban.

A ráadásban nem kockáztattak sokat a felek, az első 3 perc nagyobb lehetőségek nélkül telt, majd Mihály Ákos ellen ítéltek kisbüntetést, így brassói előnnyel fejeződhetett be a hosszabbítás. Greg Lindqvist időt is kért, de ahogy a korábbiakban, most sem tudott élni a szimpla előnnyel a hazai együttes, így büntetők következtek. A rávezetésekben hazai részről Tranca, Lidhammar és Tendler voltak eredményesek, míg a vendégektől Kiss Patrik és Császár tudtak betalálni, így a Brassó kapta a bónuszpontot.