Egy pont a Vasastól

  • 2019.01.14. 21:41
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok egy nehéz mérkőzés után végül büntetőkkel maradt alul ellenfelével szemben.

Titánok / Alapszakasz -
2019.01.14 Hétfő / 18:40
Schiller-Vasas HC
vége SO
2:1
(0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)
Nézőszám: 150
Fehérvári Titánok
Budapest / Vasas Jégcentrum
Németh,Soós, Muzsik, Molnár
Schiller-Vasas HC
Tóth (Koitmaa) - Bödök, Bukor, Farkas, Schmál, Szlama, Surányi, Tornyai, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz, Inglis, Seregély, Odnoga, Pápa, Varga, Fejes, Kováts, Gágyor, Matusek, Szigeti
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Kiss P., Lewis, Mihály, Kiss R., Beukeboom, Balogh, Bennett, Péter, Imre, Szabó B., Mazzag, Császár, Hamvai, Láday, Reiter, Kovács, Rajz, Dézsi, Vas, Sándor
Gólszerzők: Fejes, Bödök ill. Bennett
Kiállítások: 4 ill. 8 perc

Kiegyenlített küzdelemmel indult a Vasas otthonában a találkozó, melyen Madácsi Benedek továbbra sem állt Kiss Dávid rendelkezésére, lehetőséget kapott azonban pályafutása során először felnőtt bajnokságban Rajz Áron, a Fehérvár AV19 juniorcsapatának kapitánya. Rákapcsoltak a Titánok az 5. perctől, több helyzetet is kialakítottak, de gól nem született. A hazai gárda csak kontrákból jutott lehetőséghez, ám a fehérvári védelem és Gyenes munkájának köszönhetően az eredmény nem változott. Dominált a vendégegyüttes egészen a 15. percig, ekkor Bennett került büntetőpadra, előnyben jöhetett a Vasas. Gyenes védte bravúrosan Bödök próbálkozását, több komolyabb helyzetet azonban nem alakított ki a fórban a hazai gárda. Imre kínálta meg Tóthot jobb szélről egy lövéssel, majd Sándor kékvonalasa pattant ki a Vasas hálóőrének botjáról. A harmad utolsó perce fehérvári támadásokkal telt, Beukeboom, Mazzag és Császár is megszerezhette volna a vezetést, Tóth a helyén volt, így gól nélküli húsz perc után fordulhattak a felek a második etapra.
A középső játékrész elején Tornyai kínálta meg Gyenest egy távoli lövéssel, de kapusunk védett. A 21. percben Péter kapott kisbüntetést gáncsolásért, másodszor támadhatott előnyben a Vasas. Jól mozogtak a fehérvári hátrányos egységek, sőt Kiss Patrik és Bennett is helyzetbe került a másik oldalon, de maradt a 0-0. Farkas ült ki a büntetőpadra egy akasztás után, a fehérvári alakulat első létszámfölénye azonban meddőnek bizonyult. Öt az öt ellen Balogh indulhatott, ám kimaradt, ezután Bennett lőtt távolról, Tóth viszont védett. Dézsi előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, a speciális felállás azonban a Titánoknak kedvezett, Balogh passzolt a jó ütemben érkező Mark Bennett elé, aki nem hibázott (0-1). A gól után kiegyenlített játékot láthatott a káposztásmegyeri jégcsarnok közönsége, csak kisebb helyzetekig jutottak a csapatok. Schmál próbálkozása törte meg a meddő mezőnyjátékot, Gyenes hárított, ezután pedig Lőczi sem tudta bevenni a fehérvári kaput. A harmad utolsó perceiben vendé dominancia jellemezte a játékot, az eredmény viszont nem változott, így egygólos vendég vezetéssel mentek a csapatok az öltözőbe.
Lőczi kékvonalas lövésével indult a záró harmad, ezután Surányi próbálkozott Gyenesnél, de kapusunk magabiztosan kapta el a korongot. Hazai mezőnyfölény jellemezte a következő perceket, Szigeti kétszer is egyenlíthetett volna, egy kapu előtti kavarodás után pedig Odnoga lehetett volna eredményes. Kiss Patrik előtt adódott lehetőség, Tóth hárított, ahogy Mihály lövésénél is, a kipattanóra pedig nem sikerült lecsapni. Az 51. percben Szabót gáncsolta Bödök, előnyben jöhettek a Titánok. A fórban először Beukeboom kékvonalasa pattant ki Tóthról, majd Kiss Patrik próbálkozásai akadtak el a hazai védelemben. Rákapcsoltak a vendéglátók a játékrész felétől, több helyzetet is kialakítottak, a legnagyobb lehetőség az Odnoga-Székely Mádai páros előtt adódott, Gyenes azonban bravúrosan hárított. Az 58. percben egy kontrában Péter indult, de a korong Tóth lepkésében állt meg, majd ugyanőt állította ki a Németh-Soós játékvezetőpáros. Ladányi Balázs kikérte idejét és lehozta kapusát, a Vasas pedig egy védelmi hibát kihasználva mindössze 15 másodperccel a harmad végét jelző dudaszó előtt Fejes Nándor jóvoltából egyenlített (1-1), így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első támadásában Beukeboom próbálkozott, kontrában Gyenesnek kellett egy távoli lövést védeni. Egy gyönyörű passzjáték után Balogh dönthette volna el a találkozót, de kimaradt, a másik oldalon Bödök lehetőségét hárította Gyenes. Az utolsó percben még Mihály próbálkozott közelről, találat azonban nem született, következett a büntetőpárbaj.

A büntetők első ötös körében mindkét alakulat csupán egyszer tudott betalálni, a hatodik próbálkozásnál vendégoldalon Láday kihagyta, Bödök Bence viszont betalált Gyenes kapujába, így a Vasas szerezte meg a bónuszpontot.