Egy pont a listavezető ellen

  • 2020.11.01. 21:47
  • Fehérvárav19

Egy végletekig kiélezett mérkőzésen hosszabbításban maradtak alul a Titánok a listavezető MAC HKB Újbuda együttesével szemben.

Titánok / Alapszakasz -
2020.11.01 Vasárnap / 18:00
MAC HKB Újbuda
vége OT
4:3
(1-0, 1-3, 1-0, 1-0)
Nézőszám: 335
Titánok
Budapest / Tüskecsarnok
Soós, Rencz, Balla, Kocsány
MAC HKB Újbuda
Bálizs (Farkas) - Majoross, Orban, Kreisz, Molnár, Jászai, Bugár, Sofron, Terbócs, Nagy, Csollák, Strenk, Garát, Kedves, Pozsgay, Ritter, Ádám, Dóczi, Lőczi
Titánok
Szeles (Gyenes) - Balogh, Erdély, Madácsi, Péter, Reiter, Császár, Dobmayer, Luusuaniemi, McNulty, Tiainen, ALmási, Huovinen, Kóger, Rétfalvi, Németh, Vincze, Yakimchuk
Gólszerzők: Csollák, Bugár, Sofron, Molnár ill. Luusuaniemi (2), Rétfalvi
Kiállítások: 8 ill. 8

Első idei Erste Liga-találkozójára készülhetett november első mérkőzésén Rétfalvi Kristóf, Császár Hunor, Vincze Gergő, valamint Niki Huovinen. A Tüskecsarnokban az első percekben, majd a harmad első felében is Szeles kapuja előtt folyt a játék, majd felpörögtek a mieink és Bálizsnak is egyre több dolga akadt. A 13. percben aztán Csollák Márkó szerzett vezetést a fővárosiaknak (1-0), majd gólöröm gyanánt nekiugrott a plexinek, ami berobbanva idő előtti harmadszünetre kényszerítette a csapatokat.

A kényszerszünet után előnybe kerültek a Titánok, de nem tudtak élni a lehetőséggel, a rögtön folytatódó második harmadban pedig a MAC tovább növelte a különbséget, Bugár Gábor helyezett a kapuba (2-0). Újabb előny maradt ki az egyre aktívabban jégkorongozó Titánok előtt, a fordulatot később a harmad közepe hozta meg, mindössze másfél perc kellett a fiatal együttesnek, hogy megfordítsa a találkozót: előbb Aatu Luusuaniemi középről és oldalról is betalált (2-2), majd egy kettő az egy elleni szituációt Rétfalvi Kristóf értékesített (2-3). Időt is kért Kangyal Balázs, de láthatóan a vendég együttes nem adott alább a következőkben. Egy kapu mögötti ökölpárbaj után Császárnak, Dobmayernek, valamint hazai oldalról Nagy Krisztiánnak kellett kiülnie, de a dudaszóig már nem született újabb gól.

Férfias küzdelmet hozott a harmadik etap, oda-vissza játék folyt a jégen, de a kapusok mindkét oldalon remek formában védtek. Az igazi izgalmak azonban az utolsó percekre maradtak, előbb Sofron szólóját Erdély akadályozta meg, szabálytalanul, majd a játékvezetők úgy látták, Szeles szándékosan tolta el a kaput, így büntetőt ítéltek, de Sofron nem tudott élni a lehetőséggel. Nem úgy fél perccel később, Bálizs helyett is mezőnyjátékos állt fel a Titánokkal szemben, a hat a négy elleni lehetőséget pedig Sofron István váltotta gólra (3-3).

A ráadás két percig tartott, Molnár Bálint egy gyors akciógóllal eldöntötte a bónuszpont sorsát (4-3).