Egy pont a Debrecen ellen

  • 2019.01.08. 21:08
  • Fehérvárav19
Kétszer is vezettek a Fehérvári Titánok hazai jégen a Debrecen ellen, végül büntetők után alulmaradtak a vendégekkel szemben.
Titánok / Alapszakasz -
2019.01.08 Kedd / 18:30
Fehérvári Titánok
vége SO
3:4
(1:0, 2:1, 0:2, 0:0, 0:1)
Nézőszám: 255
DEAC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Kókai, Pálkövi, Soltész, Muzsik
Fehérvári Titánok
Gyenes (Horváth D.) - Kiss P., Lewis, Mihály, Kiss R., Beukeboom, Szita, Bennett, Sárpátki, Láday, Szabó, Mazzag, Császár, Hamvai, Vas, Imre, Balogh, Péter, Kovács, Reiter, Erdély
DEAC
Hetényi (Gönczi) - Antal, Berta, Erdei, Hári, Hetényi, Izacky, Kuleshov, Kovács, Kozma, Markov, Márton, Molnár, Németh, Novotny, Rácz, Salló, Silló, Turcotte, Vincze, Vuorijarvi
Gólszerzők: Sárpátki, Kiss R., Császár ill. Németh, Izacky, Turcotte, Erdei
Kiállítások: 4 ill. 4 perc

A DEAC elleni találkozó rögtön vendégtámadással indult, Antal lőtt középről, Gyenes hárított, majd Kuleshov ziccere maradt ki. A negyedik percben Beukeboom szabálytalansága után büntetőt ítéltek a játékvezetők debreceni oldalon, kapusunk azonban ütőjével hárította Németh lövését. Hamvai került helyzetbe, a kipattanóra Császár csapott le, Hetényi viszont a helyén volt, ezután Turcotte fejezhetett volna be góllal egy szólót, de maradt a 0-0. Lewis és Mihály próbálkozott közelről Hetényi ketrecénél, majd Bennett lőtte fölé, a vendégek kapusa azonban most is hárított. Oda-vissza játékkal folytatódott a mérkőzés, kisebb helyzeteket alakítottak ki a csapatok mind a két oldalon. A 10. perc végén Gyenes bravúrjait láthatta a közönség, így debreceni gól nem született. Mazzag indulhatott bal szélen, passzolt Szabó elé, Hetényi védett, majd Mihály próbálkozott középről sikertelenül. A Titánok vezető találata nem váratott magára sokáig, egy kapu előtti passzjáték után Sárpátki Tamás talált a hálóba (1-0). Hamvai növelhette volna kettőre az előnyt, később Szita lőtt távolról, de maradt az egygólos hazai előny. Mihály kínálta meg jobb szélről Hetényit, a harmad utolsó percében pedig Bennett és Szita előtt adódott lehetőség, az eredmény viszont nem változott, így egygólos hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok a második etapra.

A középső játékrész debreceni mezőnyfölénnyel indult, a nyomás pedig góllá is érett a 22. percben, Hetényi Zoltán indította Hetényi Pétert, aki középre adta Németh Attila elé, a támadó pedig nem hibázott (1-1). Szabó bombázott a kékről, majd Lewis lövése pattant ki a vasról, Sárpátki próbálkozása pedig elkerülte a vendégek kapuját. A 27. percben Kiss Roland szerezte meg ismét a vezetést csapatának, távoli lövését Hetényi már nem tudta védeni, és ismét megszerezték a vezetést a fehérváriak (2-1). Átvették a Titánok a mérkőzés irányítását a gól után, egy kapu előtt passzjátékban pedig Hamvai adta Császár Hunor elé, aki oldalról vágta a korongot a hálóba (3-1). Kovács kínálta meg távolról Gyenest, a kontrában Berta gáncsolt, így jöhetett a találkozó első emberelőnye, méghozzá hazai oldalon. A fórban Lewis többször is növelhette volna a különbséget, de a vendégek hátrányos egységei jól működtek. Egyenlő létszámnál sem szűnt a hazai nyomás, a harmad utolsó percében Mazzag próbálkozott, majd vendégoldalon Turcotte lőtt távolról Gyenes kapujára, az eredmény nem változott, így kétgólos hazai előnnyel mentek a felek az öltözőbe.

A záró etap elején Sárpátki került helyzetbe, lövése a vasról pattant ki, majd Vas távoli próbálkozását kellett Hetényinek hárítania. Ismét Sárpátki előtt adódott lehetőség, ezután Szita és Beukeboom is növelhette volna a különbséget. A 45. percben egy kontrából indulhatott a Debrecen, Turcotte passzából Jakub Izacky tudott szépíteni (3-2). A gól után Mihály előtt kínálkozott lehetőség, azonban védett Hetényi, ezután Szabó került büntetőpadra fogásért, a fórban pedig ismét egyenlíteni tudott a Debrecen, a liga legponterősebb játékosa, Hugo Turcotte volt eredményes egy kapu előtti kavarodás után (3-3). Az 51. percben Antal szabálytalankodott Ládayval szemben, létszámfölénybe kerültek a Titánok. Láday lőtt a kékről, Balogh próbálkozott középen, majd Mihály lövése akadt el Hetényi mamutjában, a fór viszont meddőnek bizonyult. Öt az öt ellen Sárpátki fejezhetett volna be góllal egy egyéni akciót, de a DEAC hálóőre a helyén volt, ezt követően Mihály és Hamvai szerezhette volna meg a vezetést, ám maradt az egál. A Sárpátki-Szita kettős előtt adódott lehetőség, a kontrában pedig Turcotte kínálta meg Gyenest, majd ismét Szita veszélyeztetett Hetényi kapujánál. 20 másodperccel a harmad végét jelző dudaszó előtt Bennett adta be a vendégketrec mögül Szitának, azonban Hetényi védett, maradt a döntetlen, így jöhetett a hosszabbítás.

Három a három ellen Bennett próbálkozott először, majd Láday dönthette volna el a találkozót, ezután Mihály adta be a jó ütemben érkező Sárpátkinak, de kimaradt. Turcotte lövését hárította Gyenes, a másik oldalon Szita veszélyeztetett. Nem született találat a ráadásban, tehát büntetőlövések következtek. Mivel a DEAC belőtte az első három büntetőt, a Titánok játékosai pedig egyszer sem tudtak betalálni, így a Debrecen szerezte meg a bónuszpontot a találkozón.