Debrecenben kezdjük a rájátszás selejtezőjét

  • 2022.02.20. 16:00
  • Fehérvárav19

Zsinórban két győztesen megvívott mérkőzés után utazunk a DEAC-hoz.

Hétfőn este 18:00-kor a DEAC lesz az ellenfelünk az Erste Liga mini-playoff sorozatában. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc első meccsét az Erste Liga TV közvetíti élőben Debrecenből.
 
A Debrecen nem véletlenül választotta a Titánokat a rájátszás selejtezőjére, hiszen az egész ligában talán ellenünk volt a legtöbb sikerélményük. Az alapszakasz négy találkozójából mind a négyet sikerült megnyerniük ellenünk, ráadásul mindig meggyőző fölénnyel és sok lőtt góllal. Szeptember végén Fehérváron 2:7-re győztek, október végén Debrecenben 6:2-s vereséget szenvedtünk. December elején szintén idegenben 7:0-ra győzött ellenfelünk, majd januárban 1:6 lett a végeredmény nekik, az utolsó találkozásunkkor az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A feladat adott fiataljainknak és mikor máskor, ha nem a rájátszásért vívott harcban győznék le először a hajdúsági együttest.
 
Ellenfelünk február hatodikán fejezte be az alapszakasz küzdelmeit egy magabiztos 7:2-s hazai sikerrel a Dunaújváros ellen. A tabellán hetedik helyen végzett a DEAC, 40 meccsen 15 rendes játékidős és 4 hosszabbítás utáni győzelemmel, valamint 18 vereséggel és három hosszabbításban elveszített összecsapással. A csapat legponterősebb játékosa Rastislav Spirko, aki 37 találkozón 46 pontot szerzett. A hetedik helyükkel övék volt az első választás joga a mini-playoff ellenfelek között, így a Titánokra esett a választás.
 
A Titánok egymás után kétszer nyertek a Ligában. Csütörtökön a Gyergyót sikerült megverni hazai pályán, majd tegnap Budapestre utazott a csapat, ahol a MAC HKB volt az ellenfél. A nagy nyomás ellenére sikerült megszereznünk a vezetést emberelőnyből, az előnyünket nagyon éretten tartani tudtuk, illetve Szeles Martin ragyogó napot fogott ki és 94%-os teljesítménnyel tartotta a csapatot hátul.
 
Komoly erőpróba következik fiataljainknak, hiszen a rájátszásban bármi megtörténhet, de csak jó teljesítménnyel és kőkemény védekezéssel lehet elérni a hőn áhított célt, főleg egy olyan ellenféllel szemben, amelytől 26 gólt kaptunk négy meccsen.
 
Hajrá Titánok!