Búcsú emelt fővel

  • 2020.03.04. 21:18
  • Fehérvárav19
Egy végig szoros mérkőzésen végül a Ferencváros győzött, így a budapesti együttes jutott az Erste Liga elődöntőjébe a párharc hatodik összecsapásán. 

Titánok / Rájátszás -
2020.03.04 Szerda / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
2:4
(1:1, 1:1, 0:2)
Nézőszám: 1 758
FTC-Telekom
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Rencz, Babic, Soltész, Kis-Király
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Yakimchuk, Zion, Mihály, Mangone, Imre, Campbell, Péter, Almási, Kiss, Horváth, Nagy, CSászár, Madácsi, Vas, Stipsicz, Kovács, Rétfalvi, Vincze, Buzás, Erdély
FTC-Telekom
Nagy K. (Maros) - Jussela, Karmeniemi, Nagy G., Sarcia, Tóth A., Boros, Kulmala, Pavuk, Pulli, Switzer, Hajós, Németh, Rantanen, Tóth Gergely, Tóth Richárd, Farkas, Jászai, Roczanov, Tóth Gergő, Tóth Renátó
Gólszerzők: Császár, Zion illetve Kulmala (2), Nagy G., Tóth A.
Kiállítások: 10 ill. 18 perc

Hazai támadással kezdődött a mérkőzés, Mihály tette rá szélről, ám Nagy Kristóf védett, a másik oldalon Németh lövését fogta Gyenes. A 3. percben Imre kapott jó passzt Rétfalvitól, de kimaradt, majd Yakimchuk bombája kerülte el a vendégek kapuját. Nem sokkal később Campbell cselezte ki a fehérmezes védőket, azonban nem tudta góllal befejezni az akciót, kontrában Gyenes bravúrjait láthatta a közönség. A 6. percben Switzer lövése Gyenes sisakjáról pattant fel, majd Karmeniemi próbálkozott távolról sikertelenül. Campbell csapott le a korongra, szólóban indulhatott, gól viszont nem született, ezt követően Mangone szerezhetett volna vezetést, Nagy Kristóf viszont hárított. Az első játékrész feléhez közeledve a Madácsi-cCászár duó előtt kínálkozott lehetőség, utóbbi fejezhetett volna be, de Nagy a helyén volt, majd a 12. percben Mangone közelijét védte bravúrral a fehérmezes hálóőr. Fehérvári fölénnyel folytatódott a találkozó, de gól nem született, ezt követően az első lehetőségből vezetést szerzett a Ferencváros, a sérüléséből ezen a találkozón visszatérő Rasmus Kulmala lőtt a hálóba (0-1). A 17- percben Tóth Gergő kapott kisbüntetést, az előnyben jött is az egyenlítő találat, egy passzjáték után Császár Hunor talált be (1-1).

Yakimchuk lőtt középről a vendégkapura a középső harmad elején, Nagy védett, a másik oldalon Kulmala kínálta meg távolról Gyenest. A 23. percben Karmeniemi távoliját fogta magabiztosan kapusunk, majd újra a Fradi 23-asának próbálkozásánál kellett védenie. Vendégfölénnyel folytatódott a mérkőzés, Pavuk, Juusela és Kulmala előtt is kínálkozott lehetőség, de gól nem született. Beszorultak a Titánok a védekező harmadba a következő percekben, ám jól bírák a nyomást, maradt a döntetlen. A 28. percben Vincze akaszkodott össze Tóth Gergellyel, ám Zion ugrott ki a koronggal és nem is hibázott (2-1). Páros büntetést kapott a két játékos majd Mihálynak is ki kellett ülni, a fórban még nem, öt az öt ellen azonban már egyenlített az FTC, Nagy Gergő volt eredményes (2-2). Tóth Adrián kapott tíz perces fegyelmi büntetést a gól után, a játék azonban egyenlő létszámmal folytatódott. A 33. percben Mihály próbálkozott távolról, kontrában Switzer indulhatott szólóban, de Gyenes hárított. Tempós oda-vissza játékot mutattak a csapatok a következőkben, majd ismét mindkét oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja, hazai részről Stipsicz, a vendégeknél pedig Switzer és Rantanen ültek ki, az előnyben Mangone, Kovács és Campbell szerezhettek volna vezetést, azonban az eredmény nem változott.

Almási szólója volt a harmadik harmad első nagyobb lehetősége, fonákkal tette rá, ám a korong kipattant a vasról. A 42. perc végén Rantanen távoli lövését védte Gyenes, majd nyomás alá helyezte a fehérvári kaput a Fradi, azonban nem született gól. Nem sokkal később Péter szerezhetett volna vezetést, de kimaradt, majd újra a vendégek percei következtek, viszont jól zártak a Titánok és Gyenes is a helyén volt. Egészen a játékrész feléig magas tempójú oda-vissza játékot mutattak a csapatok, majd az 52. percben Császárt látta szabálytalannak a Rencz-Babic játékvezetőpáros, előnyben jöhetett tehát a zöld-fehér alakulat, ahol ismét megszerezték a vezetést, Tóth Adrián lőtt a fehérvári kapuba (2-3). A gól után Stipsicz próbálkozott a vendégek ketrecét megkerülve, Nagy azonban rátenyerelt a korongra, a másik oldalon Németh lövését fogta Gyenes. Az 59. perc elején Mihály lövését fogta bravúrral Nagy, majd Kiss Dávid kikérte idejét és lehozta kapusát, ám nem jártak sikerrel a Titánok, üres kapura Rasmus Kulmala állította be a 2-4-es végeredményt, a Ferencváros pedig ezzel a győzelemmel bejutott az Erste Liga elődöntőjébe.