Bronzérem a Gyilkos-tó Kupán

  • 2019.09.01. 20:26
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok nagyarányú győzelmet arattak a gyergyószentmiklósi Gyilkos-tó Kupa bronzmérkőzésén a Steaua Bucuresti gárdája ellen.
Titánok / Felkészülés -
2019.09.01 Vasárnap / 15:00
Fehérvári Titánok
vége
10:3
(4:2, 4:0, 2:1)
Nézőszám:
Steaua Bucuresti
Gyergyószentmiklós / Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Mihály, Zion, Dézsi, Vas, McCutcheon, Campbell, Péter, Madácsi, Kiss, Mangone, Balogh, Császár, Nagy, Imre, Erdély, Buzás, Almási, Vincze, Kovács, Horváth
Steaua Bucuresti
Ctrinoi (Capsa) - Lusneac, Creth, Georgescu, Timaru, Grigori, Antal E., Sándor, Marton, Antal A., Bocu, Oniciuc, Kozachuk, Denyskin, Nimenko, Stepanov, Radu, Filip, Ivacson, Jozsa, Cristache
Gólszerzők: Péter (3), Zion, Balogh (2), Campbell, Buzás, Nagy, Dézsi ill. Stepanov (2), Nimenko
Kiállítások: 10 ill. 16 perc

Fehérvári támadással indult a Gyilkos-tó Kupa bronzmérkőzése, Zion tette rá közelről, Catrinoi védett, a következő akcióban viszont már egy Campbell-Madácsi-Péter Andor összjátékot követően tehetetlennek bizonyult, 61-esünk módosította az eredményt 1-0-ra (1-0). A 4. percben Vincze kapott kisbüntetést testreütésért, de hátrányos egységeink jól működtek, így gól nem született. Már egyenlő létszámnál Császár növelhette volna tovább az előnyt, ám Catrinoi a helyén volt, az ellentámadásban azonban Evgeniy Stepanov túljárt Gyenes eszén (1-1). Hamar érkezett a válasz a Titánoktól, az első gólhoz hasonlóan Péter Andor volt eredményes (2-1). Denyskin indult meg jobb szélen, Gyenes védett, a másik oldalon Császár próbálkozott közelről, ám maradt a 2-1. A 14. percben a koronázóvárosi első sor indulhatott, Dézsi adta Mitch Zion elé, aki középről bombázott a Bukarest kapujába (3-1). Denyskint látták szabálytalannak a játékvezetők, ám a felállás a kékmezeseknek kedvezett, egy kapu előtti kavarodásból Dymitro Nimenko került ki győztesen (3-2). Maradt a fehérvári létszámfölény, ki is javították a hibát a Titánok, Péter átadását Balogh Bence értékesítette (4-2) és ezzel az eredménnyel fordultak a felek a második harmadra.
Közepes tempóban indult a középső játékrész, a 22. percben pedig Vas kapott kisbüntetést, másodszor jöhetett előnyben a Bukarest. Lusneac kínálta meg kétszer is távolról Gyenest, de kapusunk magabiztosan védett, több komolyabb helyzetet pedig nem is tudott kialakítani a fórban az ellenfél. Nem sokkal ezután Lusneac előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, öt a négy ellen pedig egy szépen kidolgozott akciót követően Colin Campbell módosította 5-2-re az állást (5-2). A gól után Buzás Arnoldot akadályozták támadás közben, a játékvezetők büntetőlövést ítéltek, 79-esünk pedig nem hibázott (6-2). A 31. percben ismét Lusneac kapott büntetést, ezzel egyidőben pedig kapust cserélt Kiss Dávid, Szeles korcsolyázott fel Gyenes helyére. A fórban nem kellett sokat várni a találatra, Péter Andor harmadik góljával ötre növelte a különbséget (7-2). Nem álltak le a Titánok a nagyarányú vezetés ellenére sem, a 36. percben Nagy Ákos is betalált (8-2), majd Dézsit látták szabálytalannak, de a hátrányban is nagyrészt a fehérvári harmadban folyt a játék, a harmad végéig pedig nem történt komolyabb esemény, így hatgólos fehérvári vezetéssel fordulhattak a felek a záró etapra.
Lassan indult a harmadik húsz perc, leginkább a középső harmadban folyt a játék, majd Kozachuk kapott kisbüntetést, az emberelőnyben Dézsi Bence először kapuvasat lőtt, másodszor azonban már nem hibázott (9-2). A gól után Horváthnak kellett kiülni fogásért, ezúttal sikerrel járt a Bukarest, Evgeniy Stepanov lőtt szélről Szeles kapujába (9-3). Filip előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, majd a kiegészülés után Denyskint is szabálytalannak látták, de ezúttal jól működött a kékmezes védelem, maradt a 9-3. Kisebb támadások jellemezték a játékot a következő percekben, komolyabb helyzetet egyik együttes sem tudott kialakítani, az első nagyobb lehetőség Erdély előtt adódott, középen indult és lőtt távolról, Catrinoi ekkor még védett, a kipattanóra érkező Balogh Bencével szemben azonban tehetetlennek bizonyult (10-3). Az 56. percben páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Zion és Georgescu ültek ki, majd bukaresti oldalon Antal is büntetést kapott, ám a fórban nem tudott betalálni Kiss Dávid gárdája és az utolsó percekben sem változott az eredmény, így a Fehérvári Titánok szerezték meg a Gyilkos-tó Kupa harmadik helyét.