Brock Beukeboom a Fehérvári Titánokban

  • 2018.09.11. 09:00
  • Fehérvárav19

A 188 cm magas, 100 kilogramm súlyú hátvéd az ECHL-ben érdekelt Cincinatti Cyclones együtteséből érkezik Székesfehérvárra.

A tengerentúli jégkorongot követők számára ismerős lehet a 26 éves játékos vezetékneve, ez pedig nem is véletlen, hiszen a hátvéd édesapja a négyszeres Stanley-kupa győztes Jeff Beukeboom, aki előbb 1987-ben és 1988-ben, majd 1990-ben és 1994-ben emelhette magasba az ikonikus kupát. Nem kell azonban messzire menni újdonsült igazolásunk családjában ahhoz, hogy más, a világ legmagasabban jegyzett ligájában megforduló játékosra találjunk: Beukeboom nagybátyja a több, mint 500 mérkőzés NHL-tapasztalattal rendelkező Ed Kea.

„Mindenképpen Európában szerettem volna folytatni a pályafutásomat” – kezdte bemutatkozását Beukeboom, aki a Prince Edward Island University együttesében töltötte egyetemi éveit, majd az előző évben az ECHL-ben kezdte profi pályafutását. „Magyarországon megkaptam a lehetőséget arra, hogy beindítsam az európai karrierem, amit nagyon izgatottan várok. Vannak korábbi csapattársaim, akik már játszottak az országban és a ligában, és mind azt mondták, hogy a hoki jó színvonalú, jó a tempó és a környék is csodálatos. Keményen dolgozó hátvédnek tartom magam, aki mind a saját kapu előtt, mind pedig az ellenfél topsorai elleni támadásokban megállja a helyét, ezt pedig az Erste Ligában a Titánok színeiben tudom kamatoztatni” – tette hozzá a játékos, akit 2010-ben, a harmadik körben draftolt a Tampa Bay Lightning.

Mint ismert, a Titánok együttese az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedő fiatalokra épül, ám a gárda négy légiósára – köztük a két külföldi hátvédre – komoly feladat hárul. „Hasonló kaliberű játékost kerestünk, mint a távozó légiósunk. Beukeboom jó méretekkel rendelkező, jobbkezes hátvéd, épp ilyen jégkorongozóra volt szükségünk” – mondta Kiss Dávid, a gárda vezetőedzője. „Komoly jégkorongos múlttal rendelkezik a családja, emellett több ügynöktől is jókat hallottunk róla, és mivel már régebb óta a szemünk előtt volt, örülök, hogy Székesfehérváron folytatja a pályafutását.”

Brock Beukeboom a hét második felében érkezik Székesfehérvárra.