Brassói vendégjáték következik

  • 2020.01.04. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok januári erdélyi túrájának második állomása Brassó.

Harmadik helyen áll jelenleg a Brassó, mindössze egy ponttal megelőzve a DEAC együttesét. Nagy mozgás volt a keretben decemberben, Szabó Dávid, Wacey Rabbit és Chase Harrison távoztak a kék-sárga alakulattól, ellenben érkezett a Gyergyói HK-tól Albert Zagidullin, az ECHL-ben érdekelt Norfolk Admirals-tól Zach Franko, illetve visszatért Újpestről Cody Carlson. Karácsonyi mérkőzéssel tért vissza a nemzetközi szünetről a Corona gárdája, vereséggel kezdtek a Csíkszereda ellen, majd két győzelemmel zárták a 2019-es évet, a Vasas és a Gyergyói Hoki Klub ellen, a két találkozón tizenöt gólt szerezve. A decemberi Román Kupát is magabiztos sikerrel zárták, igaz, csupán a bronzérem jutott nekik a hazai rendezésű tornán, ám így is önbizalommal terve várhatják a Titánokat.

Nyolcadikak a koronázóvárosi fiatalok, legutóbb karácsony előtt tudtak nyerni a Vasas otthonában, az elmúlt négy találkozón pedig nem szereztek pontot. Székelyföldi úttal kezdték a 2020-as évet, aminek Csíkszereda volt az első állomása, itt egy sokgólos mérkőzésen végül a házigazda bizonyult jobbnak, ám ebben a szezonban eddig a Titánok az egyetlen csapat, aki rendes játékidőben öt gólt tudott ütni a listavezetőnek. Hiányos és fiatal a január eleji Titán-keret: nem utazott az erdélyi túrára kisebb sérülés következtében Imre Patrik és Almási Márk, Kiss Roland és Szabó Bence pedig a héten az EBEL-csapatban szerepelnek. Betegség miatt nem számíthat a túrán az edzői stáb Vas Márk és Vincze Gergő játékára, a hiányzókat pedig ismét fiatalokkal pótolják: Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő, Kóger Balázs és Halasi Márk is részt vesznek a túrán, ellenben Dobmayer Dominik szintén betegség miatt kénytelen kihagyni a két mérkőzést. A Csíkszereda elleni találkozón Buzás Arnold sérülést szenvedett, így a Brassó ellen nem lép jégre.

A Titánok és a Brassó együttese idén kétszer találkozott egymással, mindkét alkalommal utóbbi szerezte meg a három pontot. Az örökmérleget nézve is a romániai alakulat oldalán áll több győzelem, huszonkét mérkőzésből tizenháromszor nyertek a fejér megyei gárda ellen.

A Brassó elleni mérkőzés január 4-én, magyarországi idő szerint 17:30-kor kezdődik.

Az erdélyi túra előtt Kiss Dávid és Kovács Alex beszéltek az ellenfelekről és az esélyekről: