Az UTE nyerte 2019 utolsó mérkőzését

  • 2019.12.30. 20:18
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok hiányos és fiatal kerettel háromgólos vereséget szenvedtek az Újpest otthonában.

Titánok / Alapszakasz -
2019.12.30 Hétfő / 18:00
Újpesti TE
vége
5:2
(2:0, 1:2, 2:0)
Nézőszám: 604
Fehérvári Titánok
Budapest / Újpesti Jégcsarnok
Halassy, Varjú, Pálkövi, Mizsák
Újpesti TE
Duschek (Markus) - Bank, Kovács, Pance, Sikorcin, Varga, DiDiomete, Henderson, Pokorny, Rafaj, Reed, Csamangó, Kiss-Rusk, Nagy, Nemes, Vincze, Fehérgyarmati, Milushkin, Zsigmond
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Almási, Zion, Balogh, Horváth M., Kiss, Kovács, Péter, Vincze, Schartz, Erdély, Kóger, Rétfalvi, Buzás, Mangone, Dobmayer
Gólszerzők: Sikorcin, Kiss-Rusk, Csamangó, Rafaj, Vincze ill. Kovács, Kóger
Kiállítások: 8 ill. 14 perc

Hazai támadással kezdődött az UTE elleni találkozó, ahol a Titánok soraiban betegség miatt nem lépett jégre Colin Campbell, Dézsi Bence, Császár Hunor, Nagy Ákos, illetve Vas Márk és kisebb sérülés következtében Madácsi Benedek és Imre Patrik játékára sem számíthatott Kiss Dávid. Szabó Bence és Mihály Ákos az EBEL-csapat mérkőzésén szerepelt, így összesen kilenc hiányzóval kellett számolnia az edzői stábnak, a juniorok közül pedig három játékos, Rétfalvi Kristóf, Kóger Balázs és Dobmayer Dominik kapott ismét lehetőséget. A mérkőzés első perceit újpesti mezőnyfölény jellemezte, a nyomás pedig góllá is érett a 4. percben, Sikorcin Ladislav lőtt Gyenes hálójába (1-0). Megzavarta a Titánokat a találat, mindössze 30 másodperccel később Jedrick Kiss-Rusk növelte a különbséget (2-0). Nem sokkal ezután Erdély próbálkozott sikertelenül Duscheknél, majd Zion lövését védte magabiztosan a lila-fehér hálóőr. Oda-vissza játékkal folytatódott a nyitó harmad, ezt Buzás lehetősége törte meg, azonban ekkor is maradt a 2-0. A játékrész felénél Csamangó került közel a gólszerzéshez, Gyenes védett, a másik oldalon Horváth kínálta meg távolról Duscheket. Átvette a játék irányítását a következő percekben az UTE, ám jól működött a fehérvári védelem és kapusunk is állta a lövéseket. A 16. percben Péter szépíthetett volna, de kimaradt, kontrában Reed veszélyeztett. A lefújásig már nem történt komolyabb esemény, így kétgólos hazai vezetéssel ért véget az első harmad.

A középső etap elején Pance kapott kisbüntetést, az előnyben egy passzjáték után Péter került közel a gólszerzéshez, de nem született találat, a másik oldalon a kiegészüléskor a visszatérő Pance próbálkozott Gyenesnél sikertelenül. A 24. percben egy vendégtámadásban már megszületett az első Titán-találat, Kovács Alex bombázott Duschek kapujába (2-1). Erőre kaptak a fehérvári fiatalok, nem is kellett sokat várni a következő gólra, egy kipattanót a mindössze 17 éves Kóger Balázs értékesített, megszerezve ezzel pályafutása első felnőtt találatát (2-2). Nem álltak le a Titánok azután sem, Péter szerezhetett volna vezetést, de maradt a döntetlen. A harmad felénél átvette az irányítást az UTE, ám a Titánok önfeláldozó védelmének köszönhetően nem változott az eredmény. Tempós oda-vissza játékot láthatott a továbbiakban a Megyeri úti Jégcsarnok közönsége, a 37. percben pedig Gyenesnek akadt több dolga, azonban kapusunk bravúrosan védte a lövéseket, azonban Kiss Dávid kikérte idejét. 20 másodperccel a harmad vége előtt már sikerrel járt az Újpest, Reed passzolt középre Csamangó Stepánnak, a korong pedig a vasról a kapuba pattant (3-2).

A harmadik etap elején a meddő mezőnyjátéké volt a főszerep, csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani a csapatok. A 44. percben Sikorcin kapott kisbüntetést, az előnyben Kiss egyenlíthetett volna, ám maradt az egygólos hazai vezetés. Már öt az öt ellen inkább újpesti ütőkön járt a pakk, majd nem sokkal később a játék késleltetéséért ítéltek büntetést a játékvezetők hazai oldalon, azonban ebben a fórban sem járt sikerrel csapatunk. A játékrész felénél Gyenesnek akadt több dolga, de kapusunk állta a sarat. Az 55. percben Mangone előtt nyílt a vendégbüntetőpad ajtaja, ki is használta a létszámfölényt az UTE, Rafaj Attila talált be (4-2). A gól után is hazai fölény jellemezte a játékot, majd páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Sikorcinnak és Péternek kellett kiülni, a felállás a lila-fehéreknek kedvezett, Vincze Péter növelte a különbséget (5-2). Az utolsó két percben még Zion szépíthetett volna, viszont az eredmény nem változott, így az UTE otthon tartotta a pontokat a 2019-es év utolsó összecsapásán.