Az alapszakaszban utoljára találkoznak az Acélbikákkal

  • 2019.12.22. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok csapata karácsony előtti utolsó hazai mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja.

Negyedik helyen áll jelenleg a Dunaújváros csapata, mindössze két ponttal lemaradva a Brassó együttesétől és öt egységgel megelőzve a DEAC-ot. Öt mérkőzést játszott decemberben az Acélbikák gárdája, a mérlegük felemás a hónapban, hiszen az elsején a Vasasban aratott, kapott gól nélküli győzelem után az erdélyi túrájukról pont nélkül tértek haza, ráadásul a Brassónak gólt sem tudtak ütni. A válogatott szünet utáni első összecsapáson az FTC csak hosszabbításban bizonyult náluk jobbnak, e hét pénteken pedig magabiztosan győzték le a Tüskecsarnokban a Hokiklub Budapestet. Statisztikák tekintetében jól áll a piros-fehér alakulat, majdnem 85 százalékos az emberhátrányos védekezésük, lövési hatékonyságuk pedig egy a tízhez. A liga harmadik legponterősebb játékosa, Hugo Turcotte is a Dunaújváros erősíti, illetve a bajnokság jelenleg legjobb kapusteljesítménnyel rendelkező hálóőre, Garret Hughson is a csapat tagja. Nem lesz könnyű dolga Kiss Dávid együttesének, hiszen a koronázóvárosi fiatalok ebben a szezonban még nem tudtak nyerni a megyei rivális ellen. Tamás István, a DAB támadója a következőket mondta el a mérkőzés előtt: „Nagyon fiatal a fehérvári gárda, pörgős, hajtós meccsre számítunk. Ebben a szezonban háromszor találkoztunk velük, mindig nekünk jött jobban ki a lépés és minden alkalommal megszereztük a három pontot, reméljük, ez most is így lesz.”

Nyolcadikak jelenleg Kiss Dávid tanítványai, kilenc ponttal előzik meg a Hokiklub Budapestet és öt ponttal állnak az UTE mögött, ám a lila-fehérek eddig két mérkőzéssel többet játszottak. Győzelemmel kezdte a háromhetes szünet utáni sorozatot a Titánok csapata, pénteken hosszabbításban bizonyultak jobbnak a címvédő FTC-Telekomnál. A kijevi U20-as világbajnokságon feljutást ünneplő magyar válogatott fehérvári tagjai pihenőt kaptak a Fradi elleni találkozóra, így újult erővel állhatnak ismét munkába a DAB ellen. Van miért visszavágnia a vasárnapi vendéglátónak, hiszen a két együttes ebben az idényben már háromszor is találkozott és mindhárom alkalommal az Acélbikák bizonyultak jobbnak. Az örökmérleg szerint huszonnégyszer szerepeltek egymás ellen a felek és mindkét csapat neve mellett tizenkét győzelem szerepel.

A Dunaújvárosi Acélbikák elleni összecsapás december 22-én, vasárnap 17:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

Videónkban a karácsony előtti mérkőzésekről Kiss Dávid, Balogh Bence, Horváh Milán és Mihály Ákos mondják el meglátásaikat: