Alakul a keret

  • 2018.05.23. 15:55
  • Fehérvárav19

Székesfehérváron folytatja pályafutását Imre Patrik, Mazzag Dániel, Reiter Attila, Balogh Bence és Kiss Patrik, valamint élő szerződéssel rendelkezik Láday Tamás, Hamvai Szilárd és Vizi Dániel. A jövő évi csapatról, illetve a maradó és hosszabbító játékosokról Kiss Dávid vezetőedző nyilatkozott, valamint maguk a jégkorongozók is elmondták meglátásaikat az előttük lévő évről.

A következő szezontól Kiss Dávid veszi át a Fehérvári Titánok vezetőedzői szerepét. A szakember az előző idényben mind a magyar, mind az osztrák bajnokságot megnyerte az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior csapatával. A maradó játékosok mellett az előbb említett U20-as bajnokcsapatot szeretné beépíteni az idei Erste Liga alakulatba. Ő nyilatkozott a jövő évi csapat képéről, valamint az alapot szolgáló tapasztaltabb játékosokról.

„A felnőtt pályafutásukat most kezdő fiatalok egyértelműen domináltak mind az U20-as, mind az U18-as bajnokságban, de folyamatosan hangoztatjuk azt, hogy az Erste Liga teljesen más kategória, nem egyik napról a másikra fogják megugrani a két bajnokság közötti szintet. Évek óta tudatosan készítjük fel a játékosokat erre a helyzetre, és ezek után már rajtuk áll az, hogy be tudják-e bizonyítani, hogy alkalmasak a feladatra. Idén elég sokuknak fogjuk megadni a lehetőséget, de hozzá kell tenni azt, hogy sokat lesznek forgatva a junior csapat, valamint a Titánok között. Ennek az egyik oka az, hogy szeretnénk, ha az U20-as csapat is versenyképes tudna maradni, másrészt mindenkinek jégidőt szeretnénk biztosítani, mert annak semmi értelmét nem látjuk, hogy a cserepadon üljenek, hiszen ennek a csapatnak nem az a célja, hogy a negyedik sorban egy perc jégidővel rendelkezzen” – vázolta fel a terveket Kiss Dávid. „A hosszútávú cél az, hogy olyan jégkorongozók váljanak belőlük, akik nem elkallódnak az évek alatt, hanem bármilyen sérülés esetén akár az EBEL-csapatot is fel lehessen velük tölteni. Mivel még junior korosztályúak, ezért egyértelmű, hogy az U20-as válogatott gerincét is ők fogják alkotni, és ez a szezon közben szerzett a felnőtt tapasztalat remélhetőleg a válogatotton is látszani fog. Az utóbbi 3 évben egy rendkívül gólerős, offenzív junior csapatunk volt, nem voltunk rákényszerítve a védekezésre, így biztos, hogy ezen a területen sokat kell majd dolgoznunk és fejlődnünk. Biztosan szükség lesz pár mérkőzésre, mire elkapják a fonalat, de minden mérkőzésen tanulunk majd valamit, ahogy azt eddig is tettük, és ezeket a lehetséges hibákat arra használjuk majd, hogy egyre jobb csapattá váljunk” – mondta a vezetőedző a fiatal játékosairól.

A továbbiakban a csapat rutinosabb tagjairól beszélt Kiss Dávid: „A távozó játékosok egy részében nem láttunk hosszútávú potenciált, vagy nem sikerült megegyezni. Azoknak a játékosoknak, akik maradnak, egyéves szerződést kínáltunk, hiszen 22 juniort nem lehet egyből beépíteni az idei Erste Liga alakulatba. Ezek a tapasztaltabb jégkorongozók képviselik majd a rutint, hiszen nemcsak a fiatal játékosok fejlődése a cél, hanem eredményesek is akarunk lenni. A maradó játékosok nem ismeretlenek számomra, hiszen néhányan már szerepeltek a junior csapatban a rájátszás során, valamint korábban Tyler Dietrichhel már vittünk U20-as csapatot, így néhányukat onnan ismerem. Örülök, hogy újra együtt dolgozhatok velük, hiszen egytől egyig remek emberek és jó játékosok. Azért esett rájuk a választásunk, mert bennük látjuk a lehetőséget, és több potenciál van bennük, mint amit az elmúlt két évben meg tudtak mutatni. Új csapattal, új környezetben a következő idényben remélhetőleg meg is mutatják, hogy mire képesek” – fejezte be a vezetőedző.

A továbbiakban a fent említett rutinosabb kontingens mondta el meglátásait a következő idényről és a csapatról.

A csapat tapasztaltabb játékosai közé fog tartozni Láday Tamás, aki másfél szezon erejéig a tengerentúlon is kipróbálta magát a WHL-ben. A hátvéd legfőbb célja, hogy jó teljesítménnyel az EBEL-csapatban huzamosabb ideig is szerepet kaphasson. Láday tavaly kötött két éves szerződést a klubbal, így a következő szezonban is Székesfehérváron láthatják a szurkolók. „Az első, és legfontosabb tervemnek mindenképp azt tartanám, hogy minél több lehetőséghez jussak az EBEL-csapatnál. Ennek érdekében ezen a nyáron mindent meg is teszek. Olyan formába akarok kerülni mind testileg, mind lelkileg, hogy amikor megkapom ezt a lehetőséget, élni tudjak vele. A Titánokban az egyik legnagyobb felnőtt tapasztalattal rendelkező védő leszek, így egyértelműen segíteni szeretném a fiatalokat abban, hogy ők is minél többet fejlődhessenek, és közösen egy jó eredményt tudjunk elérni” – mesélte el terveit a védő.

Hamvai Szilárd 2011 óta szerepel Székesfehérváron, és felnőtt pályafutását is itt kezdte 2015-ben. Az előző szezonban a csapatkapitányi címet is viselő csatár tavaly kötött két éves szerződést a klubbal, így további egy évet láthatjuk a Fehérvári Titánok színeiben. A játékos így nyilatkozott a jövő évről: „Két hete kezdtük meg a nyári felkészülést, melyet egy felmérés előzött meg. Azt gondolom, hogy remek állapotban van a csapat, és rendkívül bizakodó vagyok az előttünk álló szezonnal kapcsolatban. Napi szinten látszik a fejlődés az edzéseken. Remek a hangulat, hiszen nagyon sok lelkes fiatal csatlakozott hozzánk, akikben ott a bizonyítási vágy. Ha jól tudom, még érkezik hozzánk néhány légiós, nyáron összeáll a teljes alakulat, és a teljes erőbedobással haladhatunk a céljaink felé.” 

Reiter Attila egészen kiskora óta a koronázóvárosban szerepel, és már az EBEL-ben is lehetőséghez jutott. Az előző két szezonban a Titánok egyik legstabilabb védője volt, így nem volt kérdés számára, hogy marad-e nevelőegyesületénél. „Nem volt nehéz döntés, hogy hosszabbítsak-e vagy sem. A huszadik évemet fogom megkezdeni a Volán színeiben, így egyértelműen idehúz a szívem. A csapat célja természetesen mindig az Erste Liga megnyerése, ami egyezik az egyéni célommal. Nagyon szimpatikus volt a jövő évi terv, kicsit megfiatalodva, győzelemre éhesen, új edzővel és ambíciókkal tele vágunk neki a következő szezonnak, amiben a természetesen nem csak a fiatalok fejlődése lesz az egyetlen fontos szempont” – mondta Reiter.

Imre Patrik 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, és 2016-ban debütált felnőttként a Titánokban. A fiatal védő újabb egy évet írt alá klubunkkal, hiszen úgy látta, hogy jövője szempontjából ez volt a jó döntés. „21 évesen még úgy gondolom, hogy sokat tudok fejlődni, és erre a legalkalmasabb hely Székesfehérvár. A jövőben magabiztos és kiegyensúlyozott teljesítményt szeretnék nyújtani, a csapattal pedig a lehető legtöbb győzelmet bezsebelni, és minél tovább jutni a rájátszásban. Idén két bajnokságot is nyerni tudtunk az U20-as csapattal, és nagyon boldog vagyok, hogy én is részese lehettem ennek a gárdának. Egy nagyon jó, valamint alázatos társaságot ismertem meg, akik előtt rengeteg lehetőség van, és nagyon várom, hogy újra együtt küzdhessünk a jégen” – mondta a hátvéd.

Mazzag Dániel is az akadémia alakulása után érkezett Fehérvárra, és a tavalyi szezonban a Titánok egyik alapemberévé vívta ki magát. A fiatal csatár meghosszabbította kontraktusát, így újabb egy évig fogja csapatunkat erősíteni: „Úgy érzem, hogy sokat fejlődtem az utóbbi években, és ez leginkább a tavalyi szezonban volt látható. Mindenképpen szeretnék még erősödni, amit már elkezdtünk az edzőteremben, valamint javítani a gyorsaságomon, leginkább fejben, hogy minden helyzetben a legjobb döntést tudjam meghozni. Nagyon tetszett a koncepció, amit Kiss Dávid vezetőedző felvázolt, és úgy érzem, hogy ez egy jó szezon lehet. Attól, hogy a csapat még fiatalabb lesz, szeretném, ha még magasabbra tudnánk törni. Voltam kint néhány junior mérkőzésen, és a csapategység tetszett a legjobban. Szeretném, ha ez a Titánokban is így lenne, és bármi történik a jégen, egymásért küzdjünk.”

A szintén fehérvári nevelésű Vizi Dániel tavaly kötött két éves szerződést klubunkkal, így újabb egy évig bizonyíthat kék-fehérben. A fiatal támadó így vélekedett a következő idényről: „Sajnos az Erste liga pontos mezőnye, azon belül is az erőviszonyok egyelőre teljesen ismeretlenek mindenki számára, így komolyabb esélylatolgatásokba kár is lenne belebonyolódni. Egy biztos, hogy talán az eddigi legfiatalabb brigád fog összekovácsolódni, ami valamilyen szinten garancia az alázatos kemény munkára. Mindenki a tudása legjavát fogja adni, és hogy ez az adott mezőnyben mire lesz elég, majd kiderül. Természetesen a rájátszásba kerülés a minimum elvárás, de ahogy a csapattársaimat ismerem, fogalmazhatunk meg komolyabb célokat is. A tavalyi szezon számomra nem sikerült jól. Ezen mindenképpen javítani akarok a jövőben. Szeretném bebizonyítani, hogy mire is vagyok képes, jó játékommal csapattársaim segítségére lenni, valamint vezető szerepet kiharcolni magamnak csapaton belül. Egyelőre csak pár mondatot beszéltünk a jövő szezonról a vezetőedzővel, de azok bíztatóan hangzottak. Nagyon szépen alakul a csapat összetétele. Úgy gondolom, hogy mindenki meg fogja találni a helyét csapaton belül, és ez lesz talán az egyik legnagyobb erősségünk.”

Kiss Patrik 2010-ben érkezett Székesfehérvárra, és 2016-ban itt debütált felnőttként és a Titánok állandó tagjává vált. Az előző szezon rájátszásban szerepet kapott a junior csapatban, így nem lesz számára idegen a gárda. A támadó újabb egy évet írt alá csapatunkkal: „Azért döntöttem úgy, hogy maradok, mert szeretnék egy kiugró szezont produkálni, amire már 1-2 éve várok, és úgy gondolom, hogy ebben a szezonban minden adott lesz hozzá, és tudom, hogy az edzői stáb képes lesz ezt kihozni belőlem. Egy fiatal, fegyelmezett, gyors, családias csapatunk lesz jövőre. Szeretném, ha be tudnánk jutni az Erste Liga élmezőnyébe, és mindenki tudná, hogy komolyan kell számolni velünk.” 

Balogh Bence 2004 óta játszik fehérvári színekben, és csakúgy, mint társai, 2016-ban kezdte meg profi szereplését a magyar bajnokságban. A támadó további egy évre szerződött le klubunkkal: „Azért döntöttem a hosszabbítás mellett, mert úgy gondolom, hogy Fehérváron minden adott az előrelépéshez. Itt nőttem fel, így sokat jelent számomra a klub és a város is. A következő szezonban szeretnék minél jobban a csapatom hasznára lenni, és a lehető legtöbbet fejlődni, a csapattal pedig a legjobb eredményt elérni. Beszéltem a vezetőedzővel, és tetszettek az általa felvázolt tervek. Úgy érzem, hogy egy fiatal és ambiciózus csapat leszünk, akik ki lesznek éhezve a sikerre, és ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a jégen.”