A Vienna Capitals érkezik

  • 2019.01.11. 09:17
  • Fehérvárav19

Pénteken az osztrák Erste Ligás együttes érkezik a Raktár utcába.

Háromból egyszer sikerült legyőznie Kiss Dávid együttesének a Vienna Capitals farmcsapatát a 2018/2019-es szezonba. Novemberben előbb hazai pályán, majd idegenben szenvedtek vereséget a kék-fehérek, majd december elején megtört a jég és a fehérváriak négygólos győzelemmel zárták a bécsi túrát.

A tabellán látható 16 pontos különbség ellenére ugyanakkor látszik, nem lehet fél vállról venni a vendégeket. A tét Császárék számára a nagyobb, hiszen a hátralévő négy mérkőzésen akár az alsóház első helyét is megszerezhetik, ehhez pedig jó előjel az elmúlt öt találkozón mutatott forma, a koronázóvárosiak ugyanis három alkalommal hagyták el győztesen a jeget, egyszer a ráadásban szenvedtek vereséget és csupán egyszer nem szereztek pontot, ezzel pedig nyolc egységet gyűjtöttek. A vendégek mérlege az utóbbi öt fordulóban két győzelem, egy hosszabbításos és két rendes játékidős vereség, a január 6-ig fordulóban ugyanakkor épp a Brassót lepték meg és győztek 2-1-re.

A találkozó előtt Kiss Dávid és Péter Andor beszéltek az ellenfélről, valamint arról, mi lehet a győzelem kulcsa az osztrák gárda ellen. 

 

A találkozó 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A mérkőzés a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján élőben nézhető, a kommentátor az előző két összecsapáshoz hasonlóan Nagy Ákos, a Titánok játékosa lesz, mai segítője pedig Pillók Martin, a kék-fehérek korábbi játékosa, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia edzője lesz.