A Vasas otthonába utaznak

  • 2019.01.14. 09:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok hétfőn este a Vasassal szállnak szembe. A találkozó 18:40-kor kezdődik és az m4sport.hu oldalon élőben nézhető.

Nem sok babér termett ebben a szezonban az újonc Vasas együttesének, hiszen 37 mérkőzésből összesen 11 alkalommal tudtak pontot szerezni. Nyerniük csupán hatszor sikerült, rendes játékidőben pedig mindössze két alkalommal szerezték meg a győzelmet. Ha a statisztikát nézzük, látható, hogy a liga leggyengébb emberelőnyös és -hátrányos játéka mellett is a Vasas gárdája szerepel, lövési hatékonyságot tekintve pedig mindössze a Hokiklub Budapest áll mögöttük, ők rendelkeznek viszont a legkevesebb büntetésperccel az Erste Liga tizenegy csapata között. Jól indult Ladányi Balázs tanítványai számára a 2019-es esztendő, hiszen győzni tudtak az Újpest ellen büntetők után, hosszabbításban nyertek a Béccsel szemben és kapott gól nélkül múlták felül a Hokiklub Budapestet. Éppen Székesfehérváron szakadt meg a győzelmi sorozat, ahol a Titánok kétgólos hátrányból fordítva végül hosszabbításban tudták legyőzni budapesti ellenfelüket, a piros-kék gárda pedig azóta a Csíkszereda ellen is alulmaradt. Bödök Bence, a Vasas legeredményesebb játékosa így nyilatkozott a hétfői találkozó előtt: „Pörgős, gyors meccsre számítok, sok kapuralövéssel és sok ütközéssel. Véleményem szerint oda-vissza játék lesz jellemző a mérkőzésre, mindenki oda fogja magát tenni és természetesen bízom abban, hogy mi győzünk. Szerintem jobb formában vagyunk, mint az ellenfelünk, jól teljesítünk és felkészülten fogunk pályára lépni.”

Pozitív az idei mérleg a Fehérvári Titánok számára, hiszen januárban lejátszott öt mérkőzésükből mindegyiken tudtak pontot szerezni és csupán egy alkalommal szenvedtek vereséget. Az új esztendő első napján a megyei rangadón hosszabbításban nyertek, majd a következő találkozón magabiztos győzelmet arattak a listavezető Ferencváros ellen. Az elmúlt héten háromszor léptek jégre Kiss Dávid tanítványai, összesen hat pontot szerezve ellenfeleik ellen: hosszabbításban maradtak csak alul a harmadik helyen álló Debrecennel szemben, szintén ráadásban dőlt el a Vasas elleni összecsapás, ám ekkor a Titánok javára, a farmcsapatok találkozóján pedig magabiztos győzelmet arattak a Bécs ellen. Bizakodóan várhatja tehát a koronázóvárosi alakulat a Vasas elleni idegenbeli összecsapást, hiszen a céljuk minél magasabb pozícióból kezdeni a bajnokság középszakaszát. Balogh Bence, a Fehérvári Titánok támadója egy góllal és egy assziszttal járult hozzá csapata győzelméhez a Vienna Capitals II elleni legutóbbi mérkőzésen. „A sérülésem alatt is próbáltam jó formában maradni, teszem a dolgom és igyekszem a pályán jól teljesíteni. Sok korcsolyázás, kemény játék, ezekre lesz szükségünk a Vasas ellen. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani és mindenképp győzni szeretnénk.” – mondta el a csatár várakozásait. A Titánok jelenleg a hetedik helyet foglalják el a tabellán, ám mindössze egy pont választja el őket az előttük állő Gyergyószentmiklóstól.

A két együttes eddig háromszor találkozott a szezonban, mindegyik alkalommal a fehérváriak bizonyultak jobbnak, a Vasas pedig csupán egyszer tudott pontot szerezni ellenük.

A találkozó 18:40-kor kezdődik és élőben nézhető az m4sport.hu weboldalon.

Videónkban Kiss Dávid és Balogh Bence mondták el várakozásaikat: