A Vasas érkezik Székesfehérvárra

  • 2019.01.09. 09:00
  • Fehérvárav19
Szerdán este a Schiller-Vasas HC csapatát fogadják a Fehérvári Titánok. A találkozó 18:30-kor kezdődik és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-Csatornáján.

Bár nem termett sok babér a budapesti együttesnek a szezon eddig eltelt időszakában, mégis egy jó formában lévő Vasas érkezik szerdán Székesfehérvárra. Eddig lejátszott 35 mérkőzésükön mindössze 18 pontot tudtak gyűjteni a piros-kékek, győzniük csupán hat alkalommal sikerült, mindhárom pontot pedig csak kétszer tudták elhozni ellenfelük ellen. A hat győztes mérkőzésből hármat már ebben a naptári évben szereztek meg Ladányi Balázs tanítványai. Hibátlan az idei mérleg, hiszen az UTE ellen büntetők után, a Vienna Capitals II-vel szemben hosszabbítást követően, a rivális Hokiklub otthonában pedig rendes játékidőben szerezték meg a győzelmet. A statisztikákat nézve nem túl eredményes a fővárosi gárda, a speciális egységek munkájára vonatkozó mutatók tekintetében utolsó helyen állnak, lövési hatékonyságban is csupán a Hokiklub gyengébb náluk. Székely Csaba, a Schiller- Vasas kapusedzője így nyilatkozott a szerdai találkozó előtt: „Örülünk az előző meccsen megszerzett győzelemnek, de továbbra is a munka lebeg a szemünk előtt, ami még vár ránk a szezon további részében. Természetesen jó visszacsatolás az, hogy három mérkőzést megnyertünk egymás után, de szerdán is a hajtás és a küzdés lesz a legfontosabb. Reméljük, az eredményen is látszik majd az, hogy előre léptünk."

Nincs rossz szériában a Fehérvári Titánok együttese sem, igaz, a keddi találkozón büntetők után alulmaradtak a tabellaharmadik DEAC ellen, idei három mérkőzésükön mindegyiken szereztek pontot. Újév napján győzni tudtak hosszabbításban a rivális DAB ellen, múlt vasárnap pedig bravúros győzelmet arattak a listavezető Ferencváros otthonában. A székesfehérváriak fiatal együttes létükre jól szerepelnek a bajnokságban, 35 mérkőzésen 47 pontig jutottak, és csupán a Csíkszereda ellen nem sikerült pontot szerezniük az alapszakaszban. Kiss Dávid vezetőedző a Vasas elleni találkozó előtt a következőket mondta el: „Egyre jobban megy az utóbbi időben a Vasasnak, megérezték egy kicsit a győzelem ízét. Kellemetlen ellenfél lesz, ebben biztos vagyok, hiszen energikusak, sokat mozognak, akár csak mi. Nem szabad nagy hibákat vétenünk.”

A Fehérvári Titánok és a Schiller-Vasas HC eddig kétszer találkoztak egymással a szezonban, mindkétszer a koronázóvárosiak bizonyultak jobbnak. Érdekes adat, hogy ez a két csapat kapta eddig a legkevesebb büntetéspercet a ligában, és nem túl pozitív statisztika ugyan, de ők rendelkeznek a legrosszabb emberhátrányos védekezéssel is. Ha megnézzük, két nagyon fiatal gárda csap össze Székesfehérváron szerdán, hiszen a Vasasnál 22, míg a Fehérvári Titánoknál csupán 21,42 év az átlagéletkor.

A találkozó 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

A mérkőzés előtt Kiss Dávid, reiter Attila és Kiss Roland mondták el meglátásaikat: