A Vasas érkezik

  • 2020.01.25. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok második középszakaszbeli mérkőzésén a Schiller-Vasas HC lesz az ellenfél.

Utolsó helyen végzett az alapszakaszban a Vasas együttese, így bónuszpont nélkül vágtak neki a középszakasznak. Az alsóházi küzdelmekben eddig nyeretlenek, két mérkőzést játszottak, a Hokiklub Budapest ellen négy-, míg a Gyergyó ellen kétgólos vereséget szenvedtek. Győzelemre éhesen érkezik tehát a liga legfiatalabb csapata, a Titánok elleni találkozó előtt Inglis Ákos a következőket mondta el: „Sajnos az előző két meccsen nem sikerült kihozni magunkból a maximumot, hiszen az az lenne, hogy mindkétszer három pontot kellett volna szereznünk, így nem lehetünk elégedettek. Annak ellenére, hogy jól dolgoztunk és nagyrészt betartottuk az edzői utasításokat, nem sikerült és remélem, mindenki többet vár magától és a csapattól is. Úgy gondolom, hogy megmutattuk, hogy van esélyünk és meg kell találnunk az utat, amivel sikeresek lehetünk. Bele kell állnunk a támadásokba és valahogy bekaparni a gólokat, a következő meccsen így fogunk játszani.” Nem érkezik teljes kerettel a Vasas gárdája, a mezőnyjátékosok közül Bödök Bence és Belényesi Gábor sérülés utáni rehabilitációjukat töltik, a kapus Tóth Károly Balázs játéka pedig még kérdéses.

Jól indult a Titánok számára a középszakasz, hátrányból fordítva szerezték meg a három pontot a Hokiklub Budapest együttese ellen, így jelenleg egy mérkőzés után öt ponttal a harmadik helyen állnak az alsóházi tabellán. Nem állhat ki teljes kerettel a fehérvári gárda, hiszen a betegséghullámból mindenki felépült ugyan, ám a Magyar Kupa döntőjében, a Ferencváros elleni összecsapáson Dézsi Bence vállsérülést szenvedett, eredményeit az orvosi stáb vizsgálja, így a fiatal támadó biztosan nem lép jégre a Vasas ellen.

A két legfiatalabb csapat találkozik szombaton a Raktár utcában, a Vasas játékosainak 20,81, míg a Titánok hokisainak 21 év az átlagéletkora. Ebben a szezonban hat alkalommal találkoztak a felek, kétszer a Magyar Kupában és négyszer az Erste Ligában. Mindegyik mérkőzésen a fehérváriak hagyták el győztesen a jeget, a budapestiek csupán egyszer, az idény első egymás elleni összecsapásán tudtak pontot szerezni.

A Schiller-Vasas HC elleni találkozó január 25-én 17:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

A találkozó előtt Kiss Dávid és MItch Zion beszéltek a HKB elleni győztes mérkőzésről, illetve latolgatták a Vasas elleni esélyeket: