A listavezetővel csapnak össze

  • 2019.11.30. 09:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk novemberi erdélyi túrájának második állomása szombat este Csíkszereda lesz.

Toronymagasan vezeti a tabellát a tavalyi ezüstérmes Csíkszereda. Huszonnégy mérkőzésen mindössze kilenc pontot veszítettek, két alkalommal szenvedtek vereséget, ebből egyszer csak rendes játékidőn túl. Nem csak az eddig gyűjtött egységekben, hanem a statisztikákban is ők állnak az élen, emberelőnyeik csaknem harminc százalékát értékesítették, emberhátrányban pedig csupán tizenkét alkalommal tudtak betalálni a kapujukba. Ők lőttek eddig a legtöbbet kapura (1086) és ők szerezték a legtöbb gólt is a ligában (117), legeredményesebb játékosuk, Joshua Shalla pedig mind a góllövő-, mind az asszisztlistát vezeti. Egy hétig nem játszott Erste Liga-mérkőzést az erdélyi együttes, legutóbb múlt szombaton a Ferencvárost győzték le, igaz, csak hosszabbításban. Nem pihent azonban Jason Morgan alakulata, kedden és szerdán is a román bajnokságban szerepeltek, de nem alakult jól számukra egyik játéknap sem, hiszen mindkét alkalommal jobbnak bizonyult náluk a Galac együttese, így biztosan győzelemre éhesen várják a fehérvári fiatalokat.

Győzelmet arattak az erdélyi túra első állomásán, Gyergyószentmiklóson a Titánok, a házigazda bár kétszer is vezetett, végül fegyelmezett játékkal elhozták a pontokat a GYHK otthonából, így fáradtan, de önbizalommal telve várhatják a szombati találkozót Kiss Dávid tanítványai. Ismét a hetedik helyre ugrottak a koronázóvárosiak a tabellán, holtversenyben szerepelnek az UTE együttesével (a sorrendet az egymás elleni eredmények döntik el), kilenc egységgel megelőzve a HK Budapestet és öt ponttal lemaradva a Gyergyói Hoki Klubtól. Hosszabb szünet következik a bajnokságban a Titánok számára a szombati találkozó után, hiszen a játékosok közül nyolcan kaptak meghívót az U20-as világbajnokságra készülő bő keretbe, így az együttes legközelebb december 20-án szererepel majd Erste Liga-mérkőzésen. A csapattal kisebb sérülés miatt nem utazott el a túrára Horváth Milán és Almási Márk, ellenben a rehabilitációból visszatért Szabó Krisztián a két mérkőzésen a Titánokat erősíti.

Az előző szezonban összesen négyszer csaptak össze a felek és az erdélyi gárda volt az egyetlen, aki ellen nem tudtak pontot szerezni a Titánok, ebben az idényben eddig egyszer találkoztak, akkor a listavezető bizonyult jobbnak. Az örökmérleg szerint összesen huszonegy tétmérkőzést játszottak egymás ellen a csapatok, tizennégy alkalommal a Csíkszereda, míg hétszer a fehérváriak bizonyultak jobbnak.

A találkozó november 30-án, magyarországi idő szerint 17:30-kor kezdődik. Amennyiben a mérkőzésről elérhető lesz online közvetítés, a linket Facebook-oldalunkon tesszük majd közzé.

Az erdélyi túra előtt Kiss Dávid, Császár Hunor és Vincze Gergő mondták el meglátásaikat: