A legfiatalabb a legidősebb ellen

  • 2019.11.29. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok erdélyi túrájának első állomásán a Gyergyói Hoki Klub lesz az ellenfél.

Hét ponttal tért haza magyarországi túrájáról a Gyergyói Hoki Klub együttese, a Vasas és a Titánok ellen magabiztos győzelmet arattak, a DEAC pedig csak büntetőkkel bizonyult jobbnak náluk. A szezon eddig eltelt időszaka felemásan alakult a tabella jelenlegi hatodik helyezettjének, huszonhárom mérkőzésen tizenegy győzelem és tizenkét vereség a mérleg. Két bajnokságban szerepel a gyergyói gárda, a dupla terhelés miatt összesen tíz légiós játékosuk van, igaz, az Erste Ligában egy mérkőzésen csupán hat léphet pályára a mezőnyben, ám van miből merítenie Malcolm Cameron vezetőedzőnek. A statisztikákat nézve emberhátrányos védekezésben kiemelkedő teljesítményt nyújt a székely alakulat, a harmadik legjobb mutatóval rendelkeznek a ligában, kapusuk, Jordon Cooke pedig 94 százalékos védési hatékonyságával a második helyen áll.

Egy ponttal kevesebbel rendelkezik a Fehérvári Titánok csapata, mint tavaly ilyenkor, idén huszonhárom mérkőzésen huszonhárom egységet gyűjtöttek, a mérleg nyolc győzelem és tizenöt vereség. Kiss Dávid alakulatát jelenleg csupán három ponttal előzi meg az UTE együttese és hat egységgel áll mögöttük a Hokiklub Budapest csapata. Legutóbbi négy mérkőzésükből kettőn tudtak győzni, kettőt pedig elveszítettek, az utolsón éppen a Gyergyói Hoki Klub ellen szenvedtek vereséget hazai pályán.

Érdekesség, hogy a pénteki összecsapáson a liga legidősebb és legfiatalabb csapata szerepel majd egymás ellen, hiszen míg a Gyergyói Hoki Klub játékosainak átlagéletkora 27,87 év, a Fehérvári Titánoké csupán 20,86.

Tavaly tért vissza az Erste Ligába a GYHK, tehát az örökmérleget nézve kilenc bajnoki mérkőzést játszottak a felek egymás ellen, ötször a Titánok, míg négy alkalommal az erdélyi csapat tudott győzni.

A két együttes az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának alapszakaszában utoljára találkozik egymással. A mérkőzés magyarországi idő szerint november 29-én 17:30-kor kezdődik Gyergyószentmiklóson és élőben nézhető IDE KATTINTVA.

Videónkban Kiss Dávid, Császár Hunor és Vincze Gergő mondják el meglátásaikat az erdélyi túrával kapcsolatban: