A harmadik találkozót is az Újpest nyerte

  • 2019.03.04. 20:24
  • Fehérvárav19
Az UTE együttese magabiztos játékkal győzte le a Fehérvári Titánokat a negyeddöntő harmadik mérkőzésén.

Titánok / Rájátszás -
2019.03.04 Hétfő / 18:00
Fehérvári Titánok
vége
1:4
(0:1, 1:2, 0:1)
Nézőszám: 562
Újpesti TE
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Haszonits, Gangel, Árkovics, Kedves
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Kiss P., Mihály, Lewis, Kiss R., Beukeboom, Szita, Bennett, Madácsi, Láday, Reiter, Balogh, Császár, Péter, Szabó B., Imre, Buzás, Mazzag, Hamvai, Vas, Sándor
Újpesti TE
Duschek (Sila) - Benk, Brine, Csányi, Hebar, Huba, Kiss, Kiss-Rusk, Kocsis, Kovács A., Kovács S., Nagy, Nemes, Pokorny, Ropret, Stefishen, Szalma, Varga, Vincze
Gólszerzők: Szita ill. Varga, Vincze, Stefishen, Benk
Kiállítások: 8 ill. 30 perc

Hazai kiállítással indult a negyeddöntő harmadik összecsapása, Mihály kapott kisbüntetést, előnyben jöhetett az UTE, amit pár másodperc alatt ki is használtak, Varga Arnold volt eredményes (0-1). A gól után Péter indult bal szélen, lövése a vasról pattant ki, kontrában Csányi kínálta meg Gyenest közelről. Az 5. percben Stefishent látták szabálytalannak a játékvezetők, a fórban először Szita próbálkozott, majd Beukeboom lőtt a kékről, ezután Bennett lövése ment fölé. Már öt az öt ellen Szabó bombáját hárította Duschek, ezt követően pedig újra nyílt a vendég büntetőpad ajtaja, ezúttal Huba előtt, aki kettő plusz kettő percet kapott magas bottal való játékért, de jól működtek az újpesti hátrányos egységek, így gól nem született. Kiegyenlített küzdelemmel folytatódott a találkozó, az első nagyobb helyzet Császár előtt adódott, ám Duschek a helyén volt, majd ismét a mezőnyjátéké volt a főszerep. Stefishen ugrott ki Gyenes kapujánál, de 32-esünk védett, ezután Imrének ítéltek kiállítást, egy perccel később Bennett is csatlakozott csapattársához, öt a három ellen támadhattak a vendégek. Egy passzjáték után Hebar próbálkozott szélről, majd Ropret lövése pattant fel Gyenes botjáról, azonban a harmad végéig nem változott az eredmény, így egygólos vendégelőnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Az áthúzódó kiállítás miatt hátrányban kezdtek a Titánok, de jól mozogtak a speciális egységek, maradt a 0-1. Egyenlő létszámnál Nemes kínálta meg Gyenest szélről, kontrában Szita próbálkozásánál kellett Duscheknek bravúrral védeni. Oda-vissza játékkal folytatódott a mérkőzés, csak kisebb helyzetekig jutottak a felek. A 27. percben egy védelmi hibát követően Stefishen indulhatott, Gyenes viszont magabiztosan hárított. Vendégoldalon Vincze jutott lehetőséghez, Duschek kapujánál Láday egyenlíthetett volna, de nem változott az eredmény ekkor sem. A 30. perctől Gyenesnek akadt több dolga, azonban kapusunk rendre hárította a felé érkező lövéseket. Az újpesti fölényt a Lewis-Mihály páros törte meg, ám utóbbinak nem sikerült jól érkeznie a kapu előtti passzra, így gól nem született. A 36. percben egy blokkolt korongra Vincze Péter csapott le, egyéni akcióját pedig góllal fejezte be, kettőre növelve ezzel a két alakulat közti különbséget (0-2). Hamar jött a következő találat, Vincze adta az Újpest legeredményesebb játékosa elé a pakkot, Taylor Stefishen pedig tovább növelte csapata előnyét (0-3). A 38. perc végén Kocsis és Csányi is kiültek a vendég büntetőpadra, így kettős fórban jöhettek a Titánok, ezúttal pedig nem hibáztak, Szita Donát szépített (1-3). Maradt a sima előny, ahol még Beukeboom előtt adódott lehetőség, Duschek védett, a csapatok pedig kétgólos vendégvezetéssel fordulhattak a záró etapra.
A harmadik játékrész első perceit meddő mezőnyjáték jellemezte, majd Kiss Patrik indult szólóban, de Duschek védett. Huba kapott kisbüntetést bottal akasztásért, előnyben jöhettek a hazaiak, majd a kapu előtt Mihállyal szemben szabálytalankodott Nagy, így hatvan másodperc kettős fór következett, ám ezúttal nem sikerült azt kihasználni. Maradt a sima előny, egy szép passzjáték után Mihály csökkenthette volna a különbséget, de kimaradt, majd Láday kékvonalas lövését hárította Duschek. Már egyenlő létszámnál Nemes kínálta meg oldalról Gyenest, a másik oldalon Balogh próbálkozása akadt el a vendégek kapusában. Bennett lőtt középről, majd Imre előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, előnyben jöhetett az UTE, de nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani a két perc alatt. Rusk kapott kettő plusz tíz percet fejre irányuló támadásért, ám ezúttal sem sikerült a fórt kihasználni a Titánoknak. Két perccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt Kiss Dávid kikérte idejét és lehozta kapusát. Egy vendégkapu előtti kavarodás után kisebb verekedés alakult ki, ami után Huba kapott kettő plusz kettő percet. Hat a négy ellen Bennett passzára érkezett Szita, a következő bedobásnál viszont Benk András csapott le a korongra és egy üres kapus találattal beállította az 1-4-es végeredményt, így az Újpest 3-0-ra módosította a párharc állását.