A győzelem a cél

  • 2019.03.06. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok szerdán hazai pályán játsszák a rájátszás negyedik mérkőzését.

3-0-ra vezeti az UTE a negyeddöntő négy győzelemig tartó párharcát, így egy esetleges győzelemmel az elődöntőbe juthatnak szerdán. Az UTE rendelkezik a rájátszásban a legrosszabb emberhátrányos védekezéssel, emberelőnyeik közül pedig mindössze egyet sikerült kihasználniuk. A harmadik negyeddöntő-mérkőzés után Szilassy Zoltán vezetőedző a következőket mondta el: „Elsősorban boldogok vagyunk a győzelem miatt, nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Fehérváron tudunk győzni, a rájátszásban pedig mindig egy sarkalatos pont az, hogy miképpen játszunk idegenben. Úgy gondolom, hogy amikor az első előnyben betaláltunk, megadtuk az alaphangot magunknak és az ellenfélnek is, hiszen elvettük a lendületüket. A második harmadban komoly tempófölényünk volt, de nagy hibákat vétettünk, amikből az ellenfél kiugrott, itt a kapusunk tartott minket. Sokallom a kiállításainkat, fegyelmezettebbnek kell lennünk a szerdai mérkőzésen és a jövőben bármikor, de ezúttal nagyon jól dolgoztunk hátrányban. Semmi mást nem kell csinálnunk, csak cseréről cserére és harmadról harmadra gondolkodni. Fejlődnünk kell és tanulnunk az eddigi mérkőzésekből, a jó dolgokat tovább vinni, a hibákat pedig javítani."

Győzelemre éhesen várják a Titánok az Újpest együttesét szerdán, hiszen eddig nem tudtak győzni az Erste Liga negyeddöntőjében, igaz, az első mérkőzésen az utolsó percben szerzett góllal, a másodikon pedig csupán a hosszabbításban bizonyult jobbnak ellenfelük. A harmadik összecsapásra Székesfehérváron került sor, ahol az UTE magabiztos játékkal szerezte meg harmadik győzelmét. A statisztikákat nézve jól áll Kiss Dávid legénysége a rájátszásban, hiszen ők a legjobbak emberelőnyök kihasználásában, illetve a koronázóvárosi gárda rendelkezik a legkevesebb büntetésperccel. A szerdai találkozó előtt Péter Andor, a kék-fehérek fiatal támadója beszélt arról, hogy mit vár csapatától és szót ejtett a szurkolókról is: „A célunk változatlan, győzni szeretnénk, úgy gondolom, megérdemeljük. Meg kell értenünk, hogy hatvan percen keresztül kell jégkorongoznunk, mert az eddigi mérkőzéseinken is nagyon közel voltunk a győzelemhez, de mindig volt egy rövidzárlat, amit egy ilyen rutinos ellenfél könyörtelenül kihasznál. Azt várom magunktól, hogy tegyük ki a szívünket a jégre és háláljuk meg a szurkolóinknak a támogatást, mert ők, ha kellett, ketten is eljöttek, hogy minket segítsenek.” Balogh Bence már rutinosnak számít a Fehérvári Titánoknál, a mindössze 23 éves támadó negyedik felnőtt szezonjában szerepel idén. A támadó a következőket mondta el a szerdai találkozó előtt: „A cél egyértelműen a győzelem, a kulcs pedig az lehet, ha visszatérünk ahhoz a játékhoz, amit az első két mérkőzésen mutattunk. A csapattól azt várom, hogy mindenki kiadja magából, ami benne van és mindent megtegyünk a győzelemért."

A találkozó 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján, ahol a Fehérvári Titánok játékosa, Nagy Ákos kommentál, segítője pedig ezúttal Kiss Csaba lesz.

A mérkőzés előtt Kiss Dávid és Kiss Patrik mondták el meglátásaikat: