A Gyergyóval szállnak harcba a Titánok

  • 2018.10.07. 09:00
  • Fehérvárav19

Erdélyi túrájuk második állomásaként Gyergyószentmiklósra látogatnak Kiss Dávidék.


Csupán egy egység a különbség a két alakulat között az Erste Liga idei pontvadászatában, a Gyergyói HK 8 ponttal a hetedik, míg a Titánok 7 ponttal a kilencedikek, így izgalmas és kiélezett párharc vár a felekre vasárnap este székelyek otthonában.

Nincsenek jó sorozatban a fehérváriak, hiszen utóbbi három meccsüket elveszítették a DAB, illetve a Sport Club Csíkszereda ellen. Legutóbb épp az éllovas otthonában játszottak egy szoros mérkőzést, ahol az első harmadban kétgólos vezetést szereztek Bennették, azonban a második és harmadik játékrész hazaiaknak alakult kedvezőbben, így végül a csíkszeredai szimpatizánsok ünnepelhettek. Kiss Dávid a Gyergyószentmiklós elleni találkozó előtt kiemelte, hogy nagyon erős légiósbázissal rendelkezik vasárnapi ellenfelük, de mindenképpen három ponttal szeretnének gazdagodni a mérkőzés végén.

A Gyergyói HK kétszer is 1-0-ás vereséget szenvedett, előbb a hazai pályán a Bécs ellen, majd Brassóban is, ám ezt követően a Hokiklub Budapest ellen 9-1-re sikerült nyerniük. Sára Tibor elmondta, hogy a pénteki nagyarányú győzelem nagy önbizalmat adott nekik, és jót tett a változás a csapatnak, hiszen az erdélyi együttes már túl van egy edzőváltáson, így mostantól Vitali Donika irányít a kispadról.

A találkozó 17:30-kor kezdődik, és a Gyergyói HK Facebook oldalán élőben követhető.

Az összecsapás előtt a vezetőedző és Szabó Bence mondta el meglátásait.