A Gyergyói HK győzött a második találkozón

  • 2019.08.31. 22:46
  • Fehérvárav19
A GYHK elleni találkozón, bár kétszer is vezettek a Fehérvári Titánok, végül egygólos vereséget szenvedtek a házigazdától.

Titánok / Felkészülés -
2019.08.31 Szombat / 18:30
Gyergyói HK
vége
3:2
(1:1, 0:0, 2:1)
Nézőszám:
Fehérvári Titánok
Gyergyószentmiklós / Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Gyergyói HK
Cooke (Ruczuj) - Góga, Lescovs, Zagidulin, Pestunov, Csergő, Rasulov, Bobcek, Elekes, Valdix, Constantin, Kozma, Nagy, Benedek, Péter, Vorobyev, Orbán, Creanga, Bushbacher, Sára, Antal, Barabás
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Mihály, Zion, Dézsi, Vas, McCutcheon, Campbell, Péter, Madácsi, Kiss, Mangone, Balogh, Császár, Nagy, Imre, Erdély, Buzás, Almási, Vincze, Kovács, Horváth
Gólszerzők: Péter, Lescovs, Góga ill. Mihály, Császár
Kiállítások: 38 ill. 20 perc

Hatalmas fehérvári helyzettel indult a Gyergyói HK elleni találkozó, Madácsi passzolt Péternek, de Cooke bravúrral hárított, a kipattanóra pedig nem sikerült lecsapni. Ezután percekig gyors oda-vissza játék jellemezte a harmadot, az első komolyabb lehetőség Constantin előtt adódott hazai oldalon, Szeles azonban magabiztosan vette le a korongot. A 7. percben Péter kapott kisbüntetést testreütésért, ám a vendégek önfeláldozó védelmének köszönhetően maradt a 0-0. A kiegészülést követően Valdix bombázott, kapusunk viszont hárított, majd jöhetett az első Titán-előny Bobcek kiállítása miatt, 30 másodperccel később pedig Pestunov is csatlakozott hozzá, így öt a három ellen támadhatott Kiss Dávid gárdája. Nem is váratott magára sokáig a találat, egy szép passzjáték után Császár átadását Mihály értékesítette (0-1). A 12. perc elején Madácsit látták szabálytalannak a játékvezetők, de a fehérvári hátrányos egységek ezúttal is jól működtek. Egyenlő létszámnál is a hazai alakulat uralta a játékot, nem sokkal később pedig Vas előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, majd Baloghnak is ki kellett ülni. Kettős emberelőnyben támadtak a pirosmezesek, de bravúros blokkolásokat és védéseket láthatott a Titánoktól a Gyergyószentmiklósi Műjégpálya közönsége, már öt az öt ellen pedig a Kovács-Balogh páros indult meg, Cooke viszont a helyén volt, így döntetlen eredménnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Imre áthúzódó kiállítása miatt hátrányban kezdték a Titánok a középső játékrészt, de ezúttal sem járt sikerrel előnyben a pirosmezes együttes. Pörgős oda-vissza játékkal folytatódott a találkozó, a 25. percben viszont már Szeles bravúrjaira volt szükség, ám kapusunk magabiztosan fogott minden lövést. Zion indult meg a koronggal, Cooke hárított, ahogy Kovács közeli próbálkozásánál is. Nem sokkal ezután Lescovs kapott kisbüntetést, öt a négy ellen jöhetett a koronázóvárosi gárda, de nem sikerült megszerezni a vezető találatot. Egyenlő létszámnál a GyHK került mezőnyfölénybe, azonban a védelem tökéletesen működött. A harmad felénél Mangone találta el a felső vasat, majd Zion bombázott a szélről, de kimaradt, Horváth kékvonalas lövését pedig Cooke hárította. A 35. percben Péter Zsolt kapott kisbüntetést, majd reklamálásért végleges fegyelmit, így újra emberelőnyben támadhatott a vendéggárda, ám ekkor sem jött össze a gólszerzés. Már egyenlő létszámnál Nagy indult a szélen, ám az egyéni akciót nem tudta góllal befejezni. Az utolsó percekben a Gyergyói HK uralta a játékot, az eredmény viszont nem változott, így 1-1-gyel fordultak a felek a záró etapra.
Közepes tempóban indult a harmadik húsz perc, az első nagyobb lehetőség Császár Hunor előtt adódott, de a lövés elkerülte a kaput, a 46. percben azonban Horváth és Nagy összjátéka után kapott korongot 68-asunk és nem is hibázott (1-2). Nem lassítottak a Titánok ezután sem, Mihály próbálkozott szélről, Almási lőtt közelről, majd Vas kapott 2+10 percet palánkra lökésért a harmad felénél, hamar ki is egyenlített az ellenfél Imants Lescovs jóvoltából (2-2). A gól után Madácsi bombázott távolról, kontrában Szeles fogta Csergő lövését. Az 55. percben a Császár-Balogh páros indult középen, utóbbi passzolt Kovácsnak a kapu elé, a korongot azonban nem sikerült átkotornia a gólvonalon, ezután Mihály szerezhetett volna vezetést, de Cooke hárított. Oda-vissza játékkal folytatódott a mérkőzés, majd két perccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt megindult a hazai gárda, Góga Attila góljával pedig megszerezték a vezetést (3-2). Hiába hozta le kapusát Kiss Dávid másfél perccel a találkozó vége előtt, nem jött össze az egyenlítés, így a házigazda szerezte meg a győzelmet.