A Gyergyó otthon tartotta a három pontot

  • 2018.10.19. 20:00
  • Fehérvárav19
A Gyergyói HK kétgólos hátrányból fordított a Titánok ellen és megnyerte a két együttes harmadik összecsapását.

Titánok / Alapszakasz -
2018.10.19 Péntek / 17:30
Gyergyói HK
vége
4:3
(0:1, 3:2, 1:0)
Nézőszám: 1 100
Fehérvári Titánok
Gyergyószentmiklós / Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Csata, Sikó, Rédai, Péter
Gyergyói HK
Goryachevskikh (Ruczuj) - Ezhov, Tomanek, Pestunov, Góga, Daradics, Orbán, benedek, Kozma, Ivácson, Constantin, Veshutkin, Péter, Vorobyev, Pál, Nagy, Csergő, Ferenc Csibi, Elekes Darabont, Timaru
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Mazzag, Péter, Mihály, Sándor, Beukeboom, Sárpátki, Bennett, Madácsi, Vas, Reiter, Kiss P., Lewis, Vizi, Kiss R., Szabó, Balogh, Császár, Hamvai, Buzás, Imre
Gólszerzők: Ezhov, Tomanek, Péter, Benedek ill. Madácsi (2), Mihály
Kiállítások: 8 ill. 12 perc

Kiegyenlített küzdelemmel indult a mérkőzés, az első lehetőség Constantin előtt adódott, majd Veshutkin lőtt, de Gyenes minden lövést magabiztosan hárított. Az 5. perc elején Ferenc Csibi kapott kisbüntetést, miután Madácsit lökte palánkra, így fehérvári létszámfölény következett. Először Beukeboom lövését védte Goryachevskikh, majd egy szép összjáték után Kiss Roland próbálkozott, gól azonban nem született. Gyergyói mezőnyfölénnyel folytatódott a játékrész, ám a vendégek védelmét nem tudták áttörni. A 12. percben Buzás előtt adódott lehetőség, lövése lepattant a hazai bekkekről, Beukeboom szerezte meg a korongot, de bombáját védte Goryachevskikh. A 13. percben Kozma ült büntetőpadra, a hazai védelem viszont nem engedett. Egyenlő létszámnál folytatódott a játék, egy kapu előtti kavarodásban Császár szerzett korongot, majd passzolt Madácsi Benedek elé, aki nem hibázott és megszerezte a Titánok vezető találatát (0-1). Az utolsó percben Péter Zsolt előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, kétszer is próbálkozott, de Gyenes hárított, így a csapatok egygólos vendégelőnnyel mehettek az öltözőbe.
A második játékrész fehérvári támadással indult, Lewis adta be a játékszert a hazai kapu mögé, Mihály Ákos pedig a rövid felsőbe lőtte azt, kettőre növelve a vendégek előnyét (0-2). A gól után gyergyói helyzetek sora következett, a próbálkozásokat rendre védte Gyenes egészen a 24. percig, ekkor Pestunov adta be szélről a pakkot Denis Ezhov elé, aki nem is hibázott (1-2). A válasz nem sokáig váratott magára, három minutummal később Bennett a vendégek kapuja mögül passzolt Madácsi Benedek elé, aki a kilépő Goryachevskikh fölött a hálóba lőtte a korongot (1-3). A 32. percben a játékvezetők Baloghot küldték a büntetőpadra, egyből ezután pedig Szabót is leültették, kettős fórban támadhatott a GYHK, a szépítés pedig rögtön érkezett, Roman Tomanek lőtt Gyenes válla fölött a kapuba (2-3), majd az öt a négy elleni létszámfölényt is kihasználták a hazaiak, Ezhov passzát Péter Zsolt értékesítette (3-3). A gól után ismét piros-fehér létszámfölény következett, de maradt a döntetlen. A harmad további része mindkét oldalon kisebb helyzetekkel telt, az utolsó másodpercekben Hamvai indult el szólóban a koronggal, lövése nem talált, így egálban fordultak a csapatok a harmadik etapra.
A záró játékrész gyergyói emberelőnnyel indult, de a kék-fehérek védelme jól működött, maradt a 3-3. Ezután Kiss Patrik előtt adódott helyzet, a kapu előtti kavarodásban azonban nem sikerült bekotorni a korongot. A 48. perc elején a Fehérvár indulhatott emberelőnyben, majd vendégoldalon Vas kapott kisbüntetést, nem sokkal később pedig Madácsit is leültették a játékvezetők, így kettős hazai fór következett, amit Vitalij Donika tanítványai nem tudtak kihasználni, öt az öt ellen viszont megszerezték a vezetést, Benedek Rolandról pattant a korong Gyenes kapujába (4-3). Az 54. percben a Titánok támadhattak létszámfölényben, a fór kihasználatlan maradt. Az utolsó minutumban Kiss Dávid lehozta kapusát, gólt szerezni azonban nem sikerült, így ezúttal az erdélyi csapat örülhetett a három pontnak.