A DVTK nyerte az első mérkőzést

  • 2019.11.03. 20:09
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok vereséget szenvedtek a Magyar Kupa második körének első összecsapásán.
Magyar kupa / Középszakasz -
2019.11.03 Vasárnap / 18:00
DVTK Jegesmedvék
vége
7:0
(3:0, 1:0, 3:0)
Nézőszám: 911
Fehérvári Titánok
Miskolc / Miskolci Jégcsarnok
Soós, Gangel, Pálkövi, Herczeg
DVTK Jegesmedvék
Adorján (Rajna) - Szirányi, Gőz, St. Pierre, Rodman, Magosi, Láda, Vandane, Beauvillier, Részegh, Vas, Vojtkó, Ross, Glanisz, Miskolczi, Harrison, Kiss D., Kiss P., Farkas, Lövei
Fehérvári Titánok
Gyenes (Horváth D.) - Balogh, Zion, Dézsi, Mangone, Szabó B., Campbell, Péter, Madácsi, Kiss, Horváth M., Nagy, Almási, Buzás, Imre, McCutcheon, Kovács, Császár, Vincze, Vas, Erdély
Gólszerzők: St. Pierre, Vandane (2), Kiss P., Beauvillier, Szirányi, Részegh
Kiállítások: 2 ill. 4 perc

Gyors tempóban indult a DVTK elleni találkozó, ahol a Titánoknál Mihály Ákos nem lépett jégre, mivel vasárnap a Hydro Fehérvár AV19 együttesében szerepelt. Az első percek oda-vissza játékkal teltek, majd Galanisz próbálkozott Gyenesnél közelről, kapusunk azonban a helyén volt, ahogy Magosi lövésénél is. A következő hazai támadásnál már sikerrel járt a Miskolc, szélről Martin St Pierre lőtt a vendéghálóba (1-0). A gól után Vincze és Zion egyenlíthetett volna, kontrában Gyenes bravúrját láthatta a Miskolci Jégcsarnok közönsége. A továbbiakban inkább hazai ütőkön járt a pakk, a fölény pedig góllá is érett a 14. percben, Davis Vandane bombázott távolról a Titánok kapujába (2-0). Mangone kapott kisbüntetést bottal akasztásért, ekkor még nem, öt az öt ellen viszont újra betaláltak a pirosmezesek, Kiss Patrik növelte a különbséget (3-0). Az utolsó percben még Beauvillier kínálta meg Gyenest, de az eredmény nem változott, így háromgólos hazai vezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Hazai góllal kezdődött a középső játékrész, Részegh passzára érkezett jó ütemben Francis Beauvillier és nem hibázott (4-0). A találat után is miskolci mezőnyfölény jellemezte a játékot, az első komolyabb vendéglehetőség a 25. percben Zion előtt kínálkozott, de Adorján védett. A továbbiakban ismét átvette az irányítást a Jegesmedvék együttese, ám a Titánok jól védekeztek és Gyenes is fogta a lövéseket. A harmad felénél Almási indult, azonban nem tudta góllal befejezni az egyéni akciót, majd Péter is próbálkozott, viszont ekkor is maradt a 4-0. Többet támadott a Miskolc a következő percekben, a fölényt Madácsi lövése törte meg, ezután Péter került közel a gólszerzéshez, de Adorján a helyén volt. Az etap vége előtt Kiss Rolandnak kellett kiülni, ám a hazaiak nem tudták gólra váltani az előnyt, így változatlan eredménnyel várhatták a felek a harmadik harmadot.
Magosi helyzetével indult a záró etap, Gyenes védett, a másik oldalon Madácsi indult, de lövése elkerülte a kaput. Hazai támadásokkal folytatódott a találkozó, Vandane és Gőz növelhette volna tovább a különbséget, ám jól zártak össze a Titánok. A 46. percben Gyenes bravúrjaira volt szükség egy kapu előtti kavarodásban, a következő hazai akciónál viszont már nem tudott hárítani, Szirányi Bence a kék vonalról lőtt a hálóba (5-0). A továbbiakban is a fehérvári kapu előtt volt nagyobb a forgalom, majd Magosi előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, az előnyben Mangone és Nagy szépíthetett volna, de nem született találat. Már öt az öt ellen inkább hazai ütőkön járt a korong, a 57. percben gólra is váltották a fölényt, Vas János passzolt Részegh Tamásnak, aki nem hibázott (6-0). Újabb miskolci találattal folytatódott a játékrész, David Vandane volt eredményes, a lefújásig pedig nem történt komolyabb esemény, így a párharc első mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék nagyarányú győzelmet arattak.