A DVTK jutott az elődöntőbe

  • 2018.02.27. 20:50
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok hazai pályán szenvedtek 6-0-s vereséget a címvédő ellen, így összesítésben a borsodiak mentek tovább a rájátszásban.

Titánok / Rájátszás -
2018.02.27 Kedd / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
0:6
(0-1, 0-2, 0-3)
Nézőszám: 154
DVTK Jegesmedvék
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Mayer, Varjú, Kormos, Kis-Király
Fehérvári Titánok
Gyenes (Kornakker) - Aisnwroth, Részegh, Schoenmakers, Imre, Vehmanen, aga, Balogh, Kocsis, Reiter, Sándor, Mazzag, Kiss, Szita, Láday, Szaller, Péter, Kiss Zs., Hamvai, Takács, Vizi
DVTK Jegesmedvék
Adorján (Kiss) - Magosi, Galanisz, Miskolczi, Joe, Rusk, Pavuk, Kulmala, Sakaris, Láda, Rantanen, Ritó, Hajós, Tóth, Vojtkó, Bernáth, Köllő, Albert, Tóth G.
Gólszerzők: Kulmala (2), Tóth A. (2), Magosi, Miskolczi
Kiállítások: 6 ill. 36

Miskolci mezőnyfölény jellemezte az első perceket a két csapat negyedik playoff-találkozóján, majd Antilla kiállítása után öt a négy ellen támadhatott a címvédő. A fórban még nem találtak be Hajósék, a kiegészülés után viszont már igen, Rasmus Kulmala maradt egyedül a jobb oldalon és Gyenes mellett a kapuba bombázott (1-0). Rögtön ellentámadást indítottak a Titánok, Ainsworth juttatta be a korongot a harmadba, ám Vehmanen bombáját védte Adorján. A harmad közepe nem hozott nagyobb helyzeteket egyik oldalon sem, de maradt a több miskolci korongbirtoklás. A játékrész végét megnyomta a vendég együttes, előbb Rusk próbálkozott a kékről, aztán Köllő pöccintését védte Gyenes. Egy védelmi hiba után Pavuk és Sakaris mehettek tisztán, de végül Gyenes hárított. Egy ígéretes fehérvári akció következett, Kocsis passzolt középre Részeghnek, a korong azonban fölé vágódott. Rusk és Ainsworth akaszkodtak össze a dudaszó előtt, a Mayer-Varjú bírópáros azonban nem ítélt kiállítást.

Ainsworth szólózhatott a középső játékrész elején, ám akadályozták, így büntető következett, amit Adorján végül hárított. Kulmala egyéni akciója után a másik oldalon Gyenes volt a helyén, majd Sakaris szabálytalankodott, így jöhetett a második fehérvári fór. Majdnem teljes két percig bent tartotta a játékszert a DVTK kapuja előtt a fehérvári speciális egység, ám nem sikerült betalálni öt a négy ellen. Lassult a tempó a harmad közepére, majd a Titánok pörögtek jobban, többször is veszélyeztettek. Szallert ütközték le a kapu előtt, aki meg is torolta a jelenetet, azonban szabálytalanul, így a piros-fehérek következtek előnyben. A fórt egy perc alatt gólra is váltotta a Tisell-legénység, Magosi Bálint bombázott a hálóba (0-2). Vehmanen lepte meg a vendégek hálóőrét egy próbálkozással, majd Kulmala kapott kétperces kiállítást, az előnyben Kocsis előtt maradt ki nagy lehetőség, egyenlő létszámnál pedig Sándor lőhetett kétszer a kékről, de nem változott az eredmény. Rusk és Szita ökölcsatájából a DVTK jött ki rosszabbul, előnybe kerültek a Titánok, de jól működött a vendégvédelem. A kiegészülés pillanatában Tóth Adriánhoz került a korong, aki nem is hibázta el a ziccert (0-3).

A záró játékrész elején tovább növelte előnyét a vendég együttes, Miskolczi Márk juttatta át a korongot a gólvonalon (0-4). Nem hagyott sok lehetőséget a Titánoknak a címvédő, miskolci ütőkön járt a korong, ennek pedig meg is lett az eredménye, a 46. percben Ritó lövését még hárította Gyenes, Rasmus Kulmala azonban már értékesítette a kipattanót (0-5). Részegh ütközött szabálytalanul a sarokban, így újra előnyben jöhettek a piros-fehérek, a fórban ismét Tóth Adrián volt eredményes (0-6). Magosi szólalkozott össze a büntetőpadról visszatérő játékossal a találat után, őt előbb tízperces, majd végleges fegyelmivel sújtották a játékvezetők. A hátralévő időben hajtottak az első góljukért a Titánok, a vendégek nem kockáztattak sokat, széthúzták a játékot. Az utolsó percekre még maradtak lehetőségek mindkét oldalon, ám végül csapatunknak nem sikerült betalálni, a győzelemmel pedig a DVTK Jegesmedvék jutott az elődöntőbe.