A DTVK Jegesmedvék lesz az ellenfél a playoffban

  • 2018.02.12. 13:55
  • Fehérvárav19

Az Erste Liga mai sajtótájékoztatóján fény derült a bajnokság idei kiírásának playoff-párosításaira.

A felsőházi négyesből a MAC Budapest és a címvédő DVTK Jegesmedvék vasárnapi középszakasz- találkozóján arról döntöttek, ki választhat magának ellenfelet a rájátszásban, végül a budapesti csapat vívta ki magának a jogot, hogy elsőként nevezhesse meg az alsó négyesből playoff-ellenfelét. Majoross Gergely együttese a FTC csapatával néz farkasszemet a számukra február 22-én kezdődő rájátszásban, míg a középszakasz második helyezettje, a DVTK Jegesmedvék a Fehérvári Titánokat választotta. A felsőházi harmadik Dunaújvárosi Acélbikák a Csíkszeredával, míg az Újpest a Brassóval mérkőzik meg a legjobb négybe kerülésért.

Az Erste Liga versenykiírása szerint a rájátszás minden párosítása 4 győztes mérkőzésig tart, a felek előbb kétszer Miskolcon, majd kétszer Székesfehérváron találkoznak.

A borsodi együttes ellen egyszer sikerült a pontszerzés az idei szezonban, az alapszakasz első egymás elleni találkozóján büntetők után nyertek Hajósék, míg a következő három találkozón miskolci siker született.

Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék csapatvezetője elmondta, biztos benne, hogy közönségszórakoztató találkozókat játszik majd a két gárda: „Ha csak a tavalyi rájátszást nézzük, nem számítunk könnyű párharcra, bárki is lesz az ellenfél, teljes erőbedobással fogunk készülni. A Fehérvár ellen, hiába nyertünk négyszer az alapszakaszban, mind a négy alkalommal szoros mérkőzéseket játszottunk, így biztos vagyok benne, hogy jó meccseket fognak látni a nézők.”

Szélig Viktor kitért a csapat rájátszásbeli összetételére is: „Állunk a feladat elébe, tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de nagyon remélem, hogy meg tudjuk majd nehezíteni a Miskolc dolgát és, hogy fiatal csapatunk tud tanulni ebből a párharcból is. Ebben a szezonban a szabály elég egyértelműen fogalmaz a visszajátszás tekintetében. Aki 30 százaléknál kevesebbet játszott az alap- és középszakaszban, azok nem szerepelhetnek a rájátszásban, így ugyanaz a keret szerepel majd, aki az eddigiekben is. Fontos ugyanakkor az is, hogy az EBEL-csapatunk is harcban van a rájátszásért, így számukra jelenleg az a prioritás.”