A Bécs bizonyult jobbnak

  • 2018.11.14. 20:53
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok a Vienna Capitalst fogadták szerda este, amikor egy szoros összecsapáson egygólos vereséget szenvedtek osztrák ellenfelüktől.

Titánok / Alapszakasz -
2018.11.14 Szerda / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
4:5
(1:1, 2:3, 1:1)
Nézőszám: 250
Vienna Capitals
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Gangel, Varjú, Árkovics, Pálkövi
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Kiss P., Bennett, Balogh, Láday, Beukeboom, Mazzag, Lewis, Dézsi, Szabó B., Reiter, Hamvai, Császár, Madácsi, Kiss R., Sándor, Kovács A., Almási, Buzás, Vas
Vienna Capitals
Myllykoski (Lichtenecker) - Antal, Artner, Bauer, Grosslercher, Hedberg, Hiltunen, Kittinger, Maxa, Pelz, Piff, Pohl, Ranftl, Saari, Satmark, Schlögl, Wolf
Gólszerzők: Dézsi, Kiss P., Almási, Madácsi ill. Hedberg (2), Bauer, Satmark, Schlögl
Kiállítások: 2 ill. 12 perc

Vendégtámadással kezdődött csapatunk Bécs elleni mérkőzése, melyen Mihály Ákos játékára betegség miatt nem számíthatott Kiss Dávid, Nagy Ákos, Péter Andor és Vizi Dániel pedig sérülés miatt nem léptek jégre. A Titánok indulhattak meg, de Dézsi bombája kipattant Myllykoskiról, melyből a Vienna szerzett korongot, és Fabio passzát Filip Hedberg értékesítette (0-1). A következő hazai támadásban Lewis adta be a pakkot Dézsi elé, ám a bécsi kapus hárított, majd Balogh lövése állt meg Myllykoski kesztyűjében. A sárgamezesek kerültek mezőnyfölénybe a következő percekben, a fehérvári védelem viszont felszabadított. Ezután is Gyenesnek akadt több dolga, de rendre védte a lövéseket, így gól nem született. Ismét Dézsi próbálkozhatott hazai oldalon, majd Kiss Patrik is veszélyeztetett, de nem jártak sikerrel. A 18. percben a találkozó első kiállítását követően Lewisék indíthattak offenzívát emberelőnyben, először Kiss Patrik kékvonalasa kerülte el a kaput, majd Balogh lövése pattant ki. A büntetés felénél Gyenest akadályozta Grosslecher, így Kiss Dávid gárdája kettős fórban jöhetett. Nem is váratott magára sokáig az egyenlítés, egy kapu előtti passzjáték után Dézsi Bence volt eredményes, aki ezzel első Erste Liga gólját szerezte (1-1).

Az áthúzódó kiállítás miatt öt a négy ellen kezdődött a második játékrész, a hazaiak vezető találata pedig Balogh beadása után Jack Lewis jóvoltából született meg (2-1). A gólt követően a Bécs előtt adódott nagyobb helyzet, Saari lövését kellett Gyenesnek hárítani, majd Schlögl próbálkozott, de a korong a fehérvári hálóőr lepkésében állt meg. A következő támadásban már jött az egyenlítés, amikor ismét Filip Hedberg volt eredményes (2-2). Ezután megint a vendégek örülhettek, egy kapu előtti kavarodásban Sascha Bauer lövése után Balogh ütőjéről pattant át a pakk a gólvonalon (2-3). Kiegyenlített játékkal folytatódott a találkozó, először Almási, majd Lewis előtt adódott nagyobb helyzet, egalizálni viszont egyikük sem tudott. Bennett szólója után a kipattanót Dézsi szerezte meg, de a lehetőség kimaradt, viszont fél perccel később Almási Márk jóvoltából újra egyenlítettek a Titánok (3-3). A 37. percben fórban támadhatott a kékmezes alakulat, miután Grosslechert küldte a Gangel-Varjú játékvezetőpáros a büntetőpadra, ám Myllykoski minden lövést hárított. Egyenlő létszámnál jöhettek a bécsiek, Schlögl beadását pedig John David Satmark értékesítette a játékrész utolsó percében, így egygólos vendégelőnnyel fordulhattak a felek a záró etapra (3-4).

Kiegyenlített játék jellemezte a harmadik etap kezdetét, az első nagyobb helyzet Bennett előtt adódott, a kapu előtt levegőből elkapott korongot azonban nem sikerült belőnie. A következő támadásban Lewist akadályozták a vendégek ketrece előtt, így jöhetett az újabb hazai létszámfölény, ám fórban sem tudott egalizálni csapatunk. Az 50. percben Bennett kapott két percet gáncsolás miatt, de a vendégek nem tudták kihasználni első emberelőnyüket, tehát maradt a 3-4. Ismét öt a négy elleni játék következett, miután Artner akasztott a fehérvári cserepad előtt, egy bedobás után viszont a Capitals szerzett korongot, Richard Schlögl pedig kettőre növelte a vendégek fölényét (3-5). A gól után Reiter próbálkozott távolról, ám lövését hárította Myllykoski, majd ismét kiállítást ítéltek a bécsiek oldalán a játékvezetők. Először Dézsi kékvonalasát védte a sárgamezes hálóőr, majd Kiss Patrik bombája kipattant Beukeboom ütőjéről, Madácsi Benedek pedig már nem hibázott, és egyre csökkentette a két csapat közötti különbséget (4-5). Az utolsó percben Kiss Dávid lehozta kapusát, de a hat az öt ellen nem született gól, így a Bécs elvitte a három pontot a Raktár utcából.