2019-ben utoljára hazai pályán

  • 2019.12.28. 09:00
  • Fehérvárav19

December 28-án, a 2019-es év utolsó hazai mérkőzésén a Hokiklub Budapestet látja vendégül csapatunk.

Kilencedik helyen áll jelenleg a Hokilkub Budapest együttese, tizenegy ponttal a Titánok mögött. Hat mérkőzést játszott decemberben a fővárosi gárda, melyek fele csak rendes játékidőn túl ért véget, igaz, győzni egyszer sem tudott szombati ellenfelünk. Megszorongatták ugyan erdélyi túrájukon a Gyergyói HK és a Brassó alakulatát is, ám nagyarányú vereséget szenvedtek a hónap elején a Ferencvárostól, illetve karácsony előtt a Dunaújvárostól is. Decemberben új kapust igazolt a klub Jeremy Brodeur személyében, akinek édesapja az a Martin Brodeur, aki háromszor nyert Stanley Kupát, kétszer olimpiát, kétszer világbajnokságot és egy alkalommal világkupát, ezen kívül négyszer díjazták Vezina-trófeával, mely díjat az NHL-szezon legjobb kapusa kapja, illetve ötször emelhette magasba a Jennings-trófeát. A HKB új hálóőre egy mérkőzésen védett eddig új csapata színeiben, ahol ötvennégy lövésből ötvenet hárítani tudott, így 92,59 százalékos védési mutatóval mutatkozott be. Az ünnepek előtt jelentette be a piros-fehér együttes, hogy finn védővel erősítettek: Otto-Eemeli Linke az osztrák másodosztályból érkezett és már első Erste Liga-mérkőzésén gólpasszt adott.

Felemás a Titánok decemberi mérlege, két győzelem és két vereség szerepel a nevük mellett. A háromhetes szünet után otthonukban győzték le hosszabbításban a Ferencvárost, majd két nappal később vereséget szenvedtek hazai pályán a DAB ellen. Az ünnepek előtt magabiztos játékkal hozták el a három pontot a Vasas Jégcentrumból, karácsony második napján viszont egy sokgólos mérkőzésen alulmaradtak a DEAC együttesével szemben. Nyolcadik helyen áll a koronázóvárosi alakulat, tizenegy egységgel megelőzve a szombati ellenfelet és mindössze öt ponttal lemaradva az UTE mögött. A Hokiklub Budapest elleni mérkőzésen biztosan nem lép jégre Imre Patrik, akinek játékára kisebb sérülés miatt nem számíthat az edzői stáb.

Háromszor találkozott eddig ebben a szezonban a Titánok és a Hokiklub csapata, ebből kétszer a kék-fehérek bizonyultak jobbnak. A tavalyi idényben is a fehérváriak oldalára billen a mérleg, hat mérkőzést játszottak egymás ellen a felek, ebből öt alkalommal a koronázóvárosiak korcsolyázhattak le győztesen a jégről.

A Hokiklub Budapest elleni mérkőzés december 28-án 17:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

Videónkban Kiss Dávid és Almási Márk mondják el meglátásaikat: